9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Petrica Stancu, demis de la SCM-U
Conducătorii clubului SCM-U Craiova au decis ieri ca antrenorul Petrică Stancu să nu se mai ocupe de echipa feminină de volei. „În urma unei discuţii cu domnul Stancu am convenit să încetăm colaborarea, motivul fiind un comportament neadecvat al dumnealui în relaţia cu jucătoarele“, a precizat ieri preşedintele SCM-U, Nicu Stoian. Astfel, în partida de astăzi din campionat, de pe teren propriu, cu Universitatea Cluj, de la ora 15.00, echipa craioveană va fi condusă de pe bancă de Puşa Dina. Meciul din Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ reprezintă un duel al echipelor fără victorie în acest debut de campionat. Cele două formaţii ocupă locurile 10, respectiv 11 în clasamentul Diviziei A1. Şi voleibaliştii de la SCM-U Craiova, fără victorii în startul de campionat, vor disputa astăzi o etapă intermediară în Divizia A1, urmând să joace tot acasă, de la ora 17.00, contra liderului la zi, Dinamo Bucureşti. „Este un meci în care se poate întâmpla orice. Cine se va concentra mai mult va câştiga. Sper să avem alături de noi un public numeros, pentru că un joc Craiova-Dinamo naşte tot timpul interes“, a spus antrenorul craiovenilor, Dan Pascu.
Daniela MITROI-OCHEA

Dragovic nu joacă la Cluj
Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova dispută astăzi încă o partidă devans, de data aceasta din cadrul rundei a opta din Divizia A, urmând să întâlnească, în deplasare, formaţia Gladiator Cluj Napoca. Partida va începe la ora 18.00 şi va fi transmisă în direct pe TVR3. Ambele echipe sunt în partea inferioară a clasamentului, gazdele ocupând locul 13 (două victorii, cinci înfrângeri), iar Craiova – locul 14 (o victorie, şase înfrângeri). Nou-promovată pe prima scenă a baschetului românesc, BC Gladiator Cluj-Napoca, este condusă de antrenorul-jucător Bruno Roschnafsky. La 39 de ani, masivul baschetbalist clujean (2,06 m, 110 kilograme) este liderul echipei sale la pase decisive, dar şi la recuperări. SCM-U Craiova nu va miza în întâlnirea din această seară pe sârbul Radovan Dragovic, plecat acasă să-şi rezolve unele probleme legate de viza de şedere în România. „Jucăm fără Dragovic la Cluj şi sper să obţinem un rezultat bun. Echipa care va rezista fizic şi psihic până la final se va impune. Cred că diferenţa se va face pe finalul jocului“, a spus ieri antrenorul principal al echipei din Bănie, Marius Toma. Celelalte partide din runda a opta sunt programate sâmbătă. Tot astăzi, baschetbalistele de la SCM-CSS Craiova vor juca în deplasare contra campioanei MCM Târgovişte, în etapa a patra din Divizia A, seria sud-est. „Ne aşteaptă un meci greu contra campioanei. Mergem să ne facem jocul şi să obţinem cât mai multe de la această partidă. Vrem să vedem unde ne aflăm în acest moment ca forţă de grup, ca omogenitate“, a spus antrenorul de la SCM-CSS, Liviu Manea.
Daniela MITROI-OCHEA

Derbi pentru primul loc la fotbal feminin
Echipa feminină de fotbal Sporting Craiova primeşte astăzi, de la ora 12.00, pe stadionul „Electroputere“ din Valea Roşie, vizita formaţiei FC Municipal Târgu Mureş, într-o partidă-derbi din etapa a patra a Diviziei A. Cele două combatante, neînvinse în primele trei runde, ocupă primele două poziţii în clasament, iar antrenorul formaţiei din Bănie crede că echipa care va învinge astăzi va deţine titlul neoficial de campioană a turului de campionat. „Este un joc foarte important, un derbi al acestui tur de campionat. Formaţia din Târgu Mureş este omogenă, cu jucătoare care evoluează împreună de doi-trei ani şi, în plus, au susţinerea financiară a consiliului local. Obiectivul nostru pentru această partidă este să nu pierdem“, a spus ieri Pătraşcu. Sâmbătă, oltencele vor evolua în deplasare, cu Fair Play Bucureşti.
Daniela MITROI-OCHEA

Oltchim are meci de vacanţă cu Bacăul
Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, va disputa astăzi, de la ora 18.00, o nouă etapă intermediară în Liga Naţională, contra unei formaţii modeste, Ştiinţa Bacău. Pe vremuri, o forţă a handbalului feminin românesc, formaţia moldavă a revenit pe prima scenă în acest sezon, dar îi va fi extrem de greu să se menţină cu un lot tânăr, lipsit de experienţă. Ştiinţa a acumulat până acum un singur punct şi este pe penultimul loc al clasamentului. De partea cealaltă, Oltchim are punctaj maxim după şase etape şi nu pare a avea un adversar pe măsură în Liga Naţională. Mai mult ca sigur că Radu Voina va menaja o parte din titulare, gândindu-se la meciul din Liga Campionilor de duminică. Celelalte partide din etapa a şaptea: Universitatea Jolidon Cluj – CSM Cetate Deva, HC Zalău – HC Dunărea Brăila, Rapid CFR Bucureşti – Rulmentul Urban Braşov, HCM Ştiinţa Baia Mare – HCM Buzău, Universitatea Reşiţa – HCM Roman, HC Oţelul Galaţi – Tomis Constanţa.
Andi NICULESCU

Handbaliştii români, în joc de glezne
Naţionala de handbal masculin a României va juca patru partide amicale cu reprezentativa similară a Macedoniei, în decembrie, şi încă trei de verificare, la un turneu în Spania, programat în ianuarie, aceste meciuri având scopul de a pregăti întâlnirile oficiale din preliminariile CM din 2011 (Suedia). După revenirea din Ungaria, unde echipa României a participat la Cupa Pannon, organizată în memoria pivotului Marian Cozma, a fost stabilit şi programul până la primele meciuri oficiale, în ianuarie 2010. Următoarea reunire a lotului antrenat de Petru Ghervan şi Sorin Toacsen va avea loc pe 15 decembrie, la Drobeta Turnu Severin. După câteva zile de pregătiri, tricolorii vor disputa două partide de verificare, cu Macedonia, pe 19 şi 20 decembrie. Naţionala României va întoarce vizita adversarilor la finalul anului, la Skopje, urmând să joace încă două meciuri amicale, pe 29 şi 30 decembrie. Apoi, în perioada 8-10 ianuarie, elevii lui Petre Ghervan vor participa în Spania la un ultim test înaintea meciurilor oficiale din preliminariile CM din 2011 (Suedia). România va întâlni Spania, Elveţia şi Brazilia, în cadrul turneului iberic, după care va pleca spre Finlanda, care va găzdui meciurile din grupa a II-a preliminară din cadrul CM din 2011, în perioada 14-16 ianuarie. România va juca în ordine, cu Anglia, echipa ţării gazdă, şi Bosnia. Prima clasată se va califica în play-off-ul CM din 2011, care se va disputa în dublă manşă eliminatorie, pe 12-13 şi 19-20 iunie 2010.
Click News

Federer şi-a respectat blazonul
După aproape o lună şi jumătate de pauză, elveţianul Roger Federer a disputat primul meci oficial. Liderul mondial a jucat în faţa propriilor susţinători, la turneul de la Basel, locul unde s-a născut în urmă cu 28 de ani şi unde a obţinut până acum trei titluri la simplu. În primul tur, „Extraterestrul“ a trecut cu 6-3, 6-4, de belgianul Olivier Rochus. Federer îl va avea ca adversar în optimile de finală pe italianul Andreas Seppi (51 ATP), care a trecut în runda inaugurală de elveţianul Stephane Bohli, posesorul unui wild card, cu 4-6, 6-1, 7-5. Surpriza primei zile de la Basel a fost produsă de francezul Florent Serra, un lucky loser, care a făcut faţă celor 28 de aşi daţi de Ivo Karlovic şi l-a bătut pe uriaşul croat în minimum de seturi, scor 7-6(5), 6-4. Într-un alt meci din runda inaugurală, cehul Radek Stepanek l-a surclasat pe germanul Rainer Schuettler cu 6-2, 6-0.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS