3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞansă unică pentru Unirea

Şansă unică pentru Unirea

Unirea Urziceni – Rangers
Stadion
„Steaua“, astăzi, ora 21.45, TVR 1.
Formaţii probabile:
Unirea:
Arlauskis – Maftei, Galamaz, B. Fernandes, Brandan – Ricardo, I. Apostol – D. Varga, T. Bălan, Onofraş – Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu.
Rangers: McGregor – Whittaker, Weir, Papac, Smith – Naismith, Davis, McCulloch, Lafferty – Boyd, K. Miller. Antrenor: Walter Smith.
Va arbitra: Bo Larsen (Danemarca).

Echipa lui Dan Petrescu încearcă să reediteze la Bucureşti succesul înregistrat la Glasgow în urmă cu două săptămâni şi să se califice în „primăvara europeană“.

Campioana en-titre a României, Unirea Urziceni, are astăzi posibilitatea să ia o opţiune serioasă pentru calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Ialomiţenii întâlnesc din nou pe Glasgow Rangers, în Grupa G, de data aceasta la Bucureşti, la două săptămâni după ce i-au învins pe scoţieni pe „Ibrox Park“, la o diferenţă de trei goluri (4-1). Unirea ocupă în prezent locul al doilea în grupă şi are şansa să-şi consolideze decisiv această poziţie, în cazul unei victorii, coroborată cu o înfrângere destul de probabilă a lui Stuttgart la Sevilla. În stilul său caracteristic, Dan Petrescu a încercat să-i motiveze pe jucători spunându-le că au datoria faţă de club şi faţă de ţară să învingă. „Le-am spus băieţilor că eu am o datorie faţă de acest club. Ei trebuie să se simtă îndatoraţi faţă de mine, de club, de angajaţi şi chiar de ţară. Rezultatul înregistrat în tur în faţa lui Rangers a demonstrat că pot să învingă“, a spus Petrescu.
Rangers a jucat în istoria ei trei meciuri în România şi nu a reuşit să marcheze nici măcar un gol. De fiecare dată a jucat cu Steaua, de două ori a pierdut (0-2 în Cupa Campionilor, sezonul 1987/88, şi 0-1 în faza grupelor Ligii Campionilor, ediţia 1995/1996), iar o dată au terminat la egalitate (în ediţia 1969/1970 a Cupei UEFA).

Nemţii par victime
sigure la Sevilla

VfB Stuttgart va încerca să plece neînvinsă sau chiar să câştige acolo unde nimeni în Champions League nu a reuşit să smulgă vreun punct, la Sevilla, pe stadionul „Ramon Sanchez Pizjuan“. Spaniolii nu au bifat în istoria lor prea multe prezenţe în cea mai importantă competiţie europeană. Au adunat totuşi şase meciuri pe teren propriu, de fiecare dată reuşind să câştige. Stuttgart a jucat de cinci ori în Spania şi niciodată nu a învins, pierzând de patru ori şi terminând la egalitate una dintre partide. Stuttgart are doar două puncte după trei meciuri, cu două mai puţine decât Unirea Urziceni, iar FC Sevilla are nouă puncte şi este lideră în Grupa G a competiţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII