20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCriză şi cu Ciobotariu pe bancă

Criză şi cu Ciobotariu pe bancă

FC Braşov    2
Pandurii Târgu Jiu    0
Stadion
„Tineretului“, spectatori: 2.000
Au marcat: Măldărăşanu ’44, Ilyeş, ’62
FC Braşov: Coman – Rui Duarte, Abrudan, Oros, Ezequias – Roman, N. Grigore, Măldărăşanu (’79, M. Cristescu), C. Munteanu – Sburlea (’60, Ilyeş), Al. Piţurcă (’60, Zaharia).
Antrenor: Viorel Moldovan
Pandurii: Stanca – Rusu, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Hidişan (’57, Lazic), Murgan, Stângă, Grecu (’65, Stromajer) – Dedu – Raskovic (’82, Tilincă).
Antrenor: Liviu Ciobotariu
Cartonaşe galbene: Raskovic, Murgan, Martinovic, Cardoso
Au arbitrat: Al. Tudor – M. Orbuleţ, D. Hulubei.

Formaţia Pandurii nu a arătat mare lucru la Braşov la debutul lui Liviu Ciobotariu pe banca tehnică, ajungând la şase etape consecutive fără victorie.

Liviu Ciobotariu şi-a început mandatul la Pandurii la fel cum l-a terminat Cîrţu, cu acelaşi sistem de joc 4-4-1-1, cu aceeaşi componenţă a primului unsprezece, cu excepţia lui Grecu, în locul suspendatului Păcurar, şi cu toată echipa în faţa porţii lui Stanca, dar nu cu acelaşi rezultat. Ritmul partidei, destul de alert, a fost dictat de frigul de afară, şi nu de reuşitele tehnico-tactice ale jucătorilor. FC Braşov, în ciuda posesiei covârşitoare, a exersat şutul de la distanţă, iar Pandurii, contraatacul, ambele echipe punându-le în practică mediocru. Raskovic a atins balonul servit de Dedu la marginea careului mare (’16) la prima şarjă ofensivă a oltenilor, iar Cătălin Munteanu şi N. Grigore au şutat alături de la peste 20 de metri. Grecu a expediat primul şut pe spaţiul porţii în minutul 37, iar două minute mai târziu, acelaşi Grecu l-a servit pe Dedu, după o cursă pe partea stângă, finalizată eronat de atacantul fals al pandurilor dintr-o poziţie bună. „Ciobi“ a dat mai multă libertate fundaşilor laterali, iar echipa lui Moldovan a speculat, cu un minut înainte de pauză, replierea greoaie a lui Cardoso. Rui Duarte a centrat de pe dreapta, Sburlea a deviat cu capul, iar Măldărăşanu, mai bine plasat decât Martinovic, l-a învins pe Stanca la primul şut pe spaţiul porţii.

Raskovic i-a „îngropat“ pe gorjeni

Ambii antrenori au mizat pe atac la reluare. Ciobotariu a replicat după pauză cu Lazic, fostul său elev de la Otopeni, iar Moldovan, cu Ilyeş şi Zaharia. Doar tehnicianul Braşovului a fost inspirat, Robert Ilyeş executându-l pe Stanca, la două minute de la intrarea pe teren, cu un şut de la 30 de metri (’62), profitând şi de bulevardul de pe axul central al oltenilor. Pandurii putea reveni în joc un minut mai târziu, când centralul Alexandru Tudor a dictat penalti după o imprudenţă a lui Rui Duarte la Grecu. Raskovic şi-a asumat răspunderea şi a şutat slab, în Coman, spulberând orice speranţă a gorjenilor într-un rezultat pozitiv. Stromajer şi Tilincă au făcut şi ei act de prezenţă pe teren până la final, dar FC Braşov a dictat tonul. Şi Chibulcutean a avut ghinion, pasa lui trecând pe lângă poarta lui Coman când mai erau zece minute din timpul regulamentar. „Dialogul“ Roman-Stanca din minutele de prelungire s-a încheiat nedecis şi Pandurii Târgu Jiu a rămas în criză şi în mandatul lui Ciobotariu. Tehnicianul a explicat eşecul prin faptul că echipa sa a ratat în momentele importante ale jocului. „A fost un joc spectaculos. Vreau să felicit echipa gazdă pentru victorie. Am încercat să scoatem un rezultat pozitiv şi au fost câteva momente în care puteam deschide scorul, dar nu s-a întâmplat asta. Al doilea moment important a fost la 2-0. Dacă dădeam gol din penalti, puteam intra în joc. Dar ăsta e fotbalul. Am întâlnit un adversar bun, puternic. Cu mai multă atenţie poate marcam şi noi“, a concluzionat Ciobotariu.

Murgan şi Martinovic stau în meciul cu Bistriţa

Mădălin Murgan şi Novak Martinovic au încasat la Braşov cel de-al patrulea cartonaş galben din acest sezon, fiind suspendaţi pentru jocul programat vineri, de la ora 16.00, la Târgu Jiu, cu Gloria Bistriţa. Din fericire pentru Pandurii, cu Gloria va reveni Alexandru Păcurar, suspendat la Braşov.

Coman, în cantonamentul pandurilor

Braşoveanul Dani Coman, portarul care a apărat un penalti cu Pandurii, a fost după meci în cantonamentul echipei gorjene, pentru a se întâlni cu fostul său coechipier de la Rapid, Ionuţ Stancu. Cei doi au rămas foarte buni prieteni şi au depănat, la Poiana Braşov, amintiri din vremea când au evoluat la Rapid sub comanda lui Răzvan Lucescu. Coman i-a oferit cadou un tricou masorului de la Pandurii, Eugen Căţelu, ţinându-se de promisiunea făcută în timpul partidei. Şi selecţionerul României, Răzvan Lucescu, a fost prezent în tribune la Braşov, fiind ovaţionat de public, la fel ca actualul tehnician al braşovenilor, Viorel Moldovan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS