10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCormoranii vor să-şi ia revanşa la Lyon

Cormoranii vor să-şi ia revanşa la Lyon

Meciurile din cadrul grupelor E, F şi H ale Ligii Campionilor se vor disputa în această seară, de la ora 21.45, excepţie făcând partida Rubin Kazan (Rusia) – FC Barcelona (Spania), care va începe la ora 19.30.
Cel mai interesant meci al acestei runde se va juca în Grupa E, pe „Stade de Gerland“, între Olympique Lyon şi Liverpool. În partida tur, disputată pe 20 octombrie, formaţia franceză s-a impus cu 2-1. Dorinţa de revanşă a „cormoranilor“ este mare, însă tehnicianul Rafael Benitez nu va putea beneficia în acest meci de aportul celui mai bun jucător al său, căpitanul Steven Gerrard, care se confruntă în continuare cu probleme medicale la muşchii inghinali. Pe lângă Gerrard, Benitez nu poate conta pe mijlocaşul Albert Riera şi nici pe fundaşul Martin Skrtel. În schimb, la vicecampioana Angliei au revenit, după accidentări, Alberto Aquilani, Daniel Aggers, Glen Johnson şi David Ngog. În celălalt meci al Grupei E, echipa la care evoluează Adrian Mutu, AC Fiorentina, va primi pe teren propriu replica formaţiei Debrecen. Gruparea „viola“ a învins în tur cu 4-3, două dintre goluri fiind marcate de atacantul român. Din păcate, „Briliantul“ are unele probleme medicale la genunchi şi este incert pentru disputa de pe „Artemio Franchi“. După trei etape, clasamentul Grupei E se prezintă astfel: 1. Lyon – 9 puncte; 2. Fiorentina – 6; 3. Liverpool – 3; 4. Debrecen – 0.
Bătălia pentru locurile calificante din Grupa F este aprigă. Barcelona este lideră, cu patru puncte, fiind urmată, în ordine, de Dinamo Kiev (4 puncte), Rubin Kazan (4 puncte) şi Internazionale Milano (3 puncte). Pentru Barcelona, meciul din Rusia cu Rubin Kazan reprezintă şansa de a spăla ruşinea suferită în tur, când a fost învinsă acasă, cu 2-1. Tot cu gândul la punctele pierdute în etapa precedentă sunt şi jucătorii campioanei Italiei, Internazionale Milano, care vor înfrunta în deplasare echipa la care evoluează Tibi Ghioane, Dinamo Kiev. În octombrie, cele două formaţii au terminat la egalitate, 2-2.
Lidera Grupei H, Arsenal Londra (7 puncte), îşi poate asigura accesul în tururile superioare ale Ligii Campionilor dacă va câştiga meciul din această seară, de pe teren propriu, cu echipa olandeză AZ Alkmaar (locul 3, 2 puncte). În cealaltă partidă a grupei, formaţia pregătită de Ladislau Bölöni, Standard Liege (locul 4, 1 punct), nu are decât varianta victoriei în disputa de acasă cu Olympiakos Pireu (locul 2, 6 puncte), în caz contrar urmând să-şi încheie foarte devreme aventura europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS