17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTrei români titulari pe San Siro

Trei români titulari pe San Siro

Chivu, Goian şi Melinte au jucat în meciul cu cele mai multe goluri din Serie A, Inter – Palermo, încheiat cu scorul de 5-3.

Etapa a 10-a din campionatul Italiei s-a consumat odată cu disputarea partidei dintre Inter Milano şi US Palermo, în care au jucat nu mai puţin de trei români: Cristian Chivu, Dorin Goian şi Cristian Melinte. Gazdele s-au impus cu 5-3 (4-0), la capătul unui meci spectaculos, presărat însă şi cu greşeli în defensivă de o parte şi de cealaltă. Golurile echipei lui Jose Mourinho au fost marcate de Eto’o (’7-penalti, ’44), Balotelli (’34, ’42) şi Milito (’83), în timp ce sicilienii au înscris prin Miccoli (’49, ’67) şi Hernandez (’61).
Căpitanul echipei naţionale, Cristian Chivu, a fost folosit titular la Inter, pe partea stângă a apărării, şi a încasat un cartonaş galben în minutul 36, după care a fost înlocuit la pauză, cu Santon.
În ceea ce priveşte evoluţia reşiţeanului, părerile din presa italiană au fost împărţite. „Prestaţie ştearsă, poate mai mult“, a scris Datasport, care l-a notat pe Chivu cu 6. „A jucat doar prima repriză, cea liniştită, în apărare, apoi i-a lăsat locul lui Santon“, a notat Kataweb. „Nu este o întâmplare că, atunci când iese el, apărarea Interului se prăbuşeşte“, a scris Calciomercato, care l-a notat pe român cu 6,5.

Melinte a provocat
un penalti

De partea cealaltă, Walter Zenga a început meciul cu românii Cristian Melinte şi Dorin Goian, însă evoluţiile amândoura au fost sub aşteptări. Melinte a provocat penaltiul din care Eto’o a deschis scorul, după ce l-a faultat în suprafaţa de pedeapsă pe Balotelli. În minutul 34, fundaşul român, de 21 de ani, a fost depăşit uşor de Maicon în careu, care apoi a şutat puternic, dar mingea a fost respinsă în corner de Sirigu. Acelaşi Maicon a executat lovitura de la colţ, iar apoi Balotelli l-a învins pe portarul lui Palermo. Melinte a fost schimbat la pauză cu Hernandez.
Fundaşul Dorin Goian a fost integralist la Palermo şi a încasat un cartonaş galben în minutul 38, însă nici evoluţia acestuia nu a fost apreciată de presa din Peninsulă.
În urma acestui rezultat, Internazionale Milano şi-a consolidat prima poziţie în clasament, având 25 de puncte acumulate, în timp ce Palermo se află pe 7, cu 15 puncte.

Mourinho l-a lăudat
pe Zenga

Antrenorul Jose Mourinho a declarat că nu se aştepta ca Inter să primească trei goluri după pauză şi l-a lăudat pe antrenorul adversarei, Walter Zenga. „Acum vrem să ne gândim la următorul meci, dar trebuie să analizăm ceea ce s-a întâmplat. L-am felicitat pe Zenga, dar i-am spus că mai are de aşteptat până să vină în locul meu. Am contract până în 2013, dar sunt sigur că va creşte mult în această perioadă şi o să-l recomand preşedintelui“, a afirmat acesta.
După victoria obţinută în faţa sicilienilor de la Palermo, echipa lui Chivu rămâne pe primul loc în clasamentul din Serie A, la o distanţă de patru puncte de Juventus. În schimb, Palermo se situează pe poziţia a şase în clasament, având 15 puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU