21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNatalia Andrei, noua şefă a Direcţiei pentru Sport Dolj

Natalia Andrei, noua şefă a Direcţiei pentru Sport Dolj

Fosta mare atletă ocupase până în prezent funcţia de consilier superior în cadrul aceleiaşi instituţii.

Fosta campioană mondială şi europeană la atletism, Natalia Andrei (foto), este, începând de ieri, noul director coordonator al Direcţiei pentru Sport a Judeţului (DSJ) Dolj, iar singurul post de director coordonator adjunct va fi ocupat de Alin Ovidiu Păsculescu (22 de ani), care va avea în atribuţii administrarea bazelor sportive.
Cei doi au primit ieri-dimineaţă ordinul de numire de la Ministerul Tineretului şi Sportului, semnat de ministrul Sorina Plăcintă, după ce au fost declaraţi admişi în urma testelor de evaluare a cunoştinţelor şi aptitudinilor manageriale, pe baza unor proiecte de management. Examinarea a avut loc la Bucureşti, pe 19 octombrie.
Natalia Andrei, care până acum deţinea funcţia de consilier superior la DSJ Dolj, a primit pe proiect 99 de puncte, iar adjunctul Alin Ovidiu Păsculescu – 78 de puncte.
Scaunul de şef la DSJ Dolj rămăsese vacant la începutul acestei luni, după ce Diana Buşoi a renunţat la funcţia pe care o deţinea din luna mai a acestui an. Directorii adjuncţi numiţi în luna mai, Octavian Florin Ion şi Claudiu Răzvan Ştefan, au părăsit instituţia situată pe strada Gheorghe Doja, nr. 2.

„Vreau să ascult
antrenorii şi sportivii“

Natalia Andrei a spus ieri că vrea să sprijine sportivii din Dolj: „Cunosc îndeaproape activitatea sportivă de performanţă şi de masă şi vreau să aflu doleanţele antrenorilor şi să pot să-i sprijin să obţină rezultate bune. Doljul a fost un izvor de talente şi a avut mereu rezultate bune. Poate dacă vom reuşi să trecem cu bine peste această criză, vom face din nou performanţă atât la sporturile individuale, cât şi la cele de echipă“. Fosta atletă a mai spus: „Mi-aş dori să menţinem activitatea sportivă în Dolj măcar la nivelul la care a fost până acum, dar situaţia economică este din ce mai grea. Sper să reuşesc să duc la îndeplinire toate sarcinile care îmi revin“.
Ovidiu Păsculescu, fiul consilierului judeţean Veta Păsculescu, a spus ieri că nu are experienţă managerială şi că a practicat baschet, dar nu de performanţă. Conform CV-ului său, Ovidiu Păsculescu este absolvent a două facultăţi din cadrul Universităţii din Craiova, Ştiinţe Socio-Umane şi Matematică-Informatică, iar în prezent urmează un master la Ştiinţe Socio-Umane (specializarea relaţii internaţionale şi studii europene) şi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (specializarea Managementul şi administrarea afacerilor).

Claudiu Ştefan a trecut la CSM

Şi Clubul Sportiv Municipal (CSM) Craiova are, începând de ieri, un nou director coordonator, Claudiu Răzvan Ştefan, fost director coordonator adjunct de la Direcţia pentru Sport Dolj. Ştefan, care a primit pe proiect 77,6 puncte, îl înlocuieşte pe Dan Magla, cel care deţinuse această funcţie din luna mai. Postul de director coordonator adjunct, deţinut până în urmă cu puţin timp de Ştefan Niculescu, nu mai există.

Performanţele Nataliei Andrei
Natalia Andrei are o carte de vizită impresionantă ca sportivă: de cinci ori recordmană mondială în probele de 1.500 m, 2.000 m şi o milă, campioană mondială în probele de 1.500 m, 3.000 m şi cros, vicecampioană mondială în aceleaşi probe, dublă campioană europeană la 1.500 m, de patru ori vicecampioană europeană la 1.500 m şi 3.000 m, multiplă campioană naţională şi balcanică (de 18 ori). A participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice: München 1972 (locul 11) şi Moscova 1980 (locul 9). Pentru performanţele sale a primit mai multe distincţii: maestru internaţional al sportului la atletism, antrenor emerit, Ordinul Meritul Sportiv, clasa a II-a (1977 şi 2000), Crucea Naţională Serviciul Credincios, clasa I (2000), titlul „Legendele Atletismului“ (2007), titlu de Cetăţean de Onoare al Craiovei (2007).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII