10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCîrţu s-a despărţit de Pandurii

Cîrţu s-a despărţit de Pandurii

Sorin Cîrţu, împreună cu staff-ul său tehnic, şi-a reziliat contractul cu Pandurii Târgu Jiu după evenimentele petrecute în partida cu Unirea Urziceni. Liviu Ciobotariu va fi, cel mai probabil, noul tehnician al gorjenilor.

Pandurii Târgu Jiu s-a despărţit pe cale amiabilă de antrenorul Sorin Cîrţu, împreună cu tehnicianul părăsind banca tehnică a grupării gorjene şi colaboratorii săi, „secunzii“ Mircea Irimescu şi Silviu Lung, dar şi preparatorul fizic, Fane Cioacă. Gestul din finalul partidei cu Unirea Urziceni, când i-a arătat arbitrului Augustus Constantin mâinile „încătuşate“, a fost decisiv pentru Cîrţu. „Am analizat în linişte ceea ce s-a întâmplat cu Unirea Urziceni şi am considerat că virulenţa şi vehemenţa cu care am protestat la prestaţia arbitrului nu-mi fac o imagine bună. Consider că am greşit în manifestarea respectivă şi am cerut conducerii clubului Pandurii încetarea colaborării. Este un gest prin care îmi recunosc un anumit grad de vinovăţie. Am comis-o, plătesc! Probabil sunt un rău al fotbalului românesc, de aceea mă şi dau la o parte. Sunt gesturi care la unii sunt trecute cu vederea, iar la mine nu. Vorbele mele ustură“, a  spus Cîrţu.
„Sorinaccio“ a preluat Pandurii Târgu Jiu după etapa a opta a sezonului trecut, când echipa avea cinci puncte, şi a terminat campionatul 2008-2009 pe locul 11, cu 43 de puncte, iar în acest sezon a strâns 15 puncte, lăsând echipa pe locul nouă. „Îi mulţumesc domnului Sorin Cîrţu şi echipei sale pentru activitatea depusă la Pandurii. Să nu uităm că a venit la echipă într-o situaţie foarte grea, a câştigat 53 de puncte într-un an. A renunţat la locul lui de muncă pentru un gest care a înţeles că e greşit, e un semn de demnitate. Sper ca acest fapt şi analiza pe care a făcut-o să fie un exemplu pentru fotbalul românesc, un gest care va declanşa o anumită curăţenie pe toate nivelurile, un gest care să dea de gândit“, a spus preşedintele pandurilor, Marin Condescu.

A renunţat la 200.000 de euro

Deşi mai avea contract cu Pandurii Târgu Jiu până în vara anului 2011, Sorin Cîrţu a cerut să i se plătească doar banii pe perioada cât a lucrat la Târgu Jiu. „Nu m-a interesat nimic din ceea ce aveam dreptul în viitor. E vorba de sute de mii de euro, dar aşa am considerat. Plătesc în felul în care vreau eu şi recunosc în felul în care vreau eu. Nu accept să-mi traseze cineva vreo linie. Nu mă cramponez de contract“, a spus Cîrţu. Şeful pandurilor a dezvăluit şi suma la care a renunţat Sorin Cîrţu, 200.000 de euro. „Noi am negociat numai pe cele trei luni care au trecut. Mai erau aproximativ doi ani de contract, dar Sorin Cîrţu nu a ridicat nici un fel de problemă la drepturile din contractul care era în vigoare, undeva la 200.000 de euro. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi pentru antrenorii secunzi, s-a negociat în aceiaşi parametri“, a mărturisit Condescu.
Cîrţu nu are dreptul să mai antreneze în acest campionat o echipă de Liga I, astfel că se va odihni până la vară, când aşteaptă oferte: „Nu o să mă duc în Liga a II-a, iar la Liga I nu am voie. Am nevoie de odihnă, să revin la vară să mă lupt cu Bogaciu, Constantin şi alţii. Eu, cu munca mea, ei, cu directivele“.

Liviu Ciobotariu,
recomandat de Cîrţu

Cel care îi va succeda lui Sorin Cîrţu pe banca tehnică a echipei Pandurii este, cel mai probabil, Liviu Ciobotariu, actualul tehnician al formaţiei CS Otopeni, care activează în Liga a II-a. Ciobotariu a fost recomandat lui Marin Condescu chiar de Cîrţu şi va sosi la Târgu Jiu împreună cu secundul Gabi Mărgărit. „Ciobi este un tip care poate, mi-ar plăcea să vină la Pandurii. Este un tip care poate duce munca mea mai departe. Am încredere în el, e un băiat de caracter“, a afirmat Cîrţu. Şi Marin Condescu a spus că din lista de patru-cinci nume, Liviu Ciobotariu a primit cele mai multe aprecieri din partea lui Cîrţu. „Ultimul cuvânt al lui Sorin Cîrţu a fost Liviu Ciobotariu. El a primit cele mai multe aprecieri din partea lui Sorin“, a confirmat Condescu. Obiectivul noului tehnician va fi acelaşi ca şi în cazul lui Sorin Cîrţu, clasarea pe locurile 6-10. Liviu Ciobotariu a activat la Pandurii Târgu Jiu şi ca fotbalist, în sezonul 1989-1990, când tehnician era Ion Marin, fiind împrumutat de la Progresul Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU