5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim a trecut de hopul Rulmentul

Oltchim a trecut de hopul Rulmentul

Oltchim – Rulmentul 31-25
Sala Sporturilor „Traian“, spectatori: 1.200.
Oltchim: Ungureanu, Tolnai – Neagu (6 goluri), Maier (5), Elisei (5), Stanca (3), Şimkute (3), Manea (3), Lecuşanu (2), Gatzel (2), Vaşciuk (1), Luca (1), Vizitiu. Antrenor: Radu Voina.
Rulmentul: Munteanu – Barbosa (12), Gogoriţă (6), Alexandrescu (2), Diniş (1), Niculae (1), Barcan (1), Gogârlă (1), Ilie (1), Gheorghe. Antrenor: Herbert Muller.
Au arbitrat: Claudiu Belean (Mureş) şi Valentin Călina (Argeş).

Campioana României la handbal feminin şi-a respectat blazonul şi a învins în derbiul Ligii Naţionale, făcând un prim pas important spre un nou trofeu.

Derbiul dintre Oltchim şi Rulmentul Braşov nu a mai fost incendiar ca în anii trecuţi. Oaspetele au făcut deplasarea la Râmnicu Vâlcea chiar miercuri, în ziua meciului, galeria braşoveană nu a mai venit, iar tribunele nu au mai fost arhipline. În teren, ardelencele au jucat peste aşteptări în prima parte a întâlnirii, atunci când au condus şi la trei goluri diferenţă, scor 6-11. Campioanele au apăsat pe acceleraţie şi au marcat de şase ori consecutiv, intrând la cabine în avantaj, scor 15-13.
În partea a doua a meciului, Oltchim s-a distanţat treptat pe tabelă, fără să joace foarte bine. La final a fost 31-26 şi gruparea vâlceană rămâne pe primul loc al clasamentului, cu punctaj maxim. Pentru Oltchim a fost ultima verificare înainte de deplasarea în Spania, pentru meciul din debutul acestei ediţii a Ligii Campionilor.

Voina nu e mulţumit

Antrenorul principal al Oltchimului, Radu Voina, s-a declarat nemulţumit de evoluţia elevelor sale în derbiul câştigat în faţa Rulmentului Braşov: „Am jucat exact cum nu trebuia să o facem. Au fost prea multe greşeli, prea multe individualităţi. La începutul partidei le-am spus fetelor să se respecte pe ele şi să respecte şi adversarul. Din păcate, ele mai mult au respectat adversarul. Pe undeva este bine că a venit această partidă, pentru că o putem analiza în vederea debutului în Liga Campionilor, sâmbătă, pe terenul formaţiei Itxako Estella. Dacă vrem să ne impunem, nu trebuie să jucăm aşa. Una peste alta, am jucat slab, dar am câştigat la şase goluri diferenţă în faţa formaţiei de pe locul secund al clasamentului, ceea ce spune multe despre valoarea campionatului feminin din România“.
De partea cealaltă, tehnicianul braşovencelor, Herbert Muller, şi-a lăudat elevele: „Sunt mândru de aceste fete. Eu zic că ne-am descurcat bine, mai ales în prima repriză, atunci când am condus şi la trei goluri diferenţă. Fetele au respectat indicaţiile tehnice şi s-au luptat pentru fiecare minge. Oltchim are o echipă valoroasă şi are şanse mari să se bată pentru trofeul european. Eu cred că formaţiile puternice din sezonul trecut au mai slăbit în valoare, iar principala contracandidată pentru vâlcence este Viborg, din Danemarca“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS