11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPăzea, vine campioana!

Păzea, vine campioana!

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova înfruntă campioana CSU Asesoft Ploieşti. Prahovenii nu uită că anul trecut au plecat învinşi din Bănie.

Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Craiova va găzdui duminică, de la ora 17.00, partida de baschet masculin dintre SCM-U Craiova şi campioana din ultimii ani, CSU Asesoft Ploieşti, contând pentru etapa a doua din Divizia A. Deşi partida este transmisă în direct şi de TVR3, iubitorii baschetului  pot vedea pe viu disputa, care la prima vedere pare dezechilibrată.
După prima rundă, cele două echipe au stări de spirit diferite. Oltenii au fost învinşi la Oradea, scor 89-78, după ce au condus în primele trei sferturi, în timp ce prahovenii, pregătiţi de Vladimir Arnautovic, au obţinut o victorie importantă, pe teren propriu, în faţa vicecampioanei din sezonul trecut, Elba Timişoara, scor 96-80.
CSU Asesoft Ploieşti vine în Bănie cu un lot de jucători valoroşi, mulţi dintre ei plătiţi la fel de bine ca fotbaliştii de la echipele de top din Liga I, şi nu concepe că se va împiedica de SCM-U Craiova, echipă care în vară a schimbat mulţi jucători de bază.
Mai mult, baschetbaliştii prahoveni, campioni în ultimele cinci sezoane, nu uită că în sezonul trecut au fost învinşi la Craiova, la un punct diferenţă, scor 76-75 şi, conform site-ului oficial al clubului CSU Asesoft Ploieşti, vor merge în Bănie pentru a bifa prima victorie din istorie pe terenul lui SCM-U Craiova“.
De partea cealaltă, oltenii, antrenaţi de Paul Nicolae şi Marius Toma, vor să demonstreze publicului că sunt capabili să opună rezistenţă unei echipe titrate şi să ofere un spectacol de calitate.

Gorjenii joacă
pentru fani

Fără victorie în acest sezon, formaţia de baschet masculin Energia Rovinari îşi pune mari speranţe în jocul de sâmbătă, de la ora 20.00, când va primi, pe teren propriu, replica echipei Steaua Turabo Bucureşti. Bucureştenii au în componenţă şi doi foşti elevi ai lui Theo Evans din sezonul trecut, Bogdan Popescu şi Adi Voinescu, ultimul având un conflict cu tehnicianul american înainte de despărţire, dar şi un pivot de mare valoare şi experienţă, Virgil Stănescu. Jocul cu Steaua Bucureşti din etapa a doua este cel de-al doilea meci oficial al sezonului susţinut la Târgu Jiu, după cel cu U Cluj din Cupa României, elevii lui Evans având o datorie morală faţă de publicul gorjean să lupte pentru prima victorie din acest an. „Sperăm să ne revanşăm faţă de fani după înfrângerea cu U Cluj şi să le oferim prima victorie a sezonului“, a spus Evans.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS