12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLupte de stradă între suporteri

Lupte de stradă între suporteri

Meciul FC Timişoara – Dinamo Zagreb, disputat joi seară, în Liga Europa, a fost precedat de lupte de stradă între suporterii celor două formaţii. Poliţiştii din capitala Banatului au reţinut 30 de fani care s-au bătut în centrul municipiului Timişoara, peste 800 de forţe de ordine fiind mobilizate pe străzi pentru a aplana conflictele. IPJ Timiş a anunţat că poliţiştii au reţinut 30 de suporteri români şi croaţi care s-au bătut în centrul Timişoarei cu sticle şi bâte, aceştia fiind duşi la Secţia nr. 4, pentru audieri.
„Am intervenit în zona Pieţei Unirii, unde au izbucnit două scandaluri, şi am reţinut 14 suporteri români şi 16 croaţi care au intrat în conflict, aceştia fiind transportaţi la Secţia 4 pentru audieri. Se pare că nici un suporter nu a necesitat spitalizare, dar unii dintre ei au contuzii la mâini sau la cap“, a spus Emil Andrei, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.
Conform poliţiştilor timişoreni, imediat după aplanarea primelor două conflicte, la care au intervenit şi jandarmii, a izbucnit un al treilea scandal, tot în zona Pieţei Unirii. Suporterii s-au împrăştiat pe străzi după primele intervenţii ale forţelor de ordine, dar când s-au reîntâlnit au început alt scandal, poliţiştii intervenind în forţă şi de această dată.
Incidente au fost şi la Bucureşti, unde aproximativ 30 de fani, care s-au adunat în faţa stadionului „Dinamo“ şi au scandat trivialităţi la adresa conducerii, au fost conduşi la poliţie şi amendaţi cu câte 500 de lei pentru tulburarea ordinii publice.
„Deşi meciul Dinamo – Panathinaikos s-a jucat cu porţile închise, în minutul 60, în faţa stadionului s-au adunat cam 30 de suporteri, aflaţi sub influenţa alcoolului, şi au strigat trivialităţi la adresa conducerii dinamoviste, iar mai apoi au aruncat cu pietre. Au fost reţinuţi cu toţii, conduşi la Secţia 6 de Poliţie, unde au fost amendaţi cu câte 500 de lei“, a spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU