17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUrziceni debutează la Sevilla

Urziceni debutează la Sevilla

Unirea lui Dan Petrescu are viaţă grea la Sevilla, în primul meci al ei în Liga Campionilor, dar tehnicianul ialomiţenilor speră într-un rezultat bun, susţinând că-n fotbal e posibil orice.

La patru ani de la confruntările cu Dunărea Giurgiu şi Poiana Câmpina, când activa cot la cot cu Universitatea Craiova în Liga a II-a, campioana-surpriză a României din sezonul trecut, Unirea Urziceni, a ajuns să joace în grupele Ligii Campionilor.
Arena „Ramón Sánchez Pizjuan“ din Sevilla va fi „scena“ pe care actorii lui Dan Petrescu vor susţine prima reprezentaţie în cea mai de succes competiţie europeană.
George Galamaz, Apostol, Nicu Epaminonda şi ceilalţi componenţi ai Unirii vor avea în faţă o adversară redutabilă, care-i are în componenţă, printre alţii, pe Kanoute sau Luis Fabiano şi vor juca pe un stadion de pe care până şi Real Madrid sau Barcelona pleacă greu cu puncte în Primera Division.
Dan Petrescu a declarat înainte de plecarea în Spania că ar fi preferat un adversar mai uşor pentru debutul în Champions League. „Nu aş fi vrut să începem cu acest meci. Sevilla are multă experienţă în competiţiile europene şi va porni ca favorită. Ştim că nu trebuie să le oferim nici un spaţiu pentru că au jucători puternici şi foarte buni executanţi de lovituri libere, dar în fotbal se pot întâmpla multe“, a afirmat Petrescu.

Marica înfruntă
pe Glasgow Rangers

În aceeaşi grupă G cu Unirea Urziceni, VfB Stuttgart, echipă la care este legitimat atacantul român Ciprian Marica, va întâlni pe teren propriu gruparea scoţiană Glasgow Rangers.
Clasată pe locul al treilea în stagiunea trecută, Stuttgart s-a calificat în faza grupelor după o dublă confruntare cu FC Timişoara (2-0 în deplasare şi 0-0 pe teren propriu).
Rangers este la a opta calificare consecutivă în grupe, iar în ultimele trei sezoane a reuşit să câştige meciul de debut. În schimb, în urmă cu doi ani, la precedenta lor participare în această fază, Stuttgart a pierdut prima partidă, 0-2, cu Barcelona.

Inter – Barca, duel de cinci stele

Cel mai interesant meci din prima etapă a fazei grupelor este cel dintre FC Barcelona şi Internazionale Milano, campioanele en-titre din Spania,
respectiv Italia. Suedezul Zlatan Ibrahimovici se va confrunta cu foştii colegi de la Inter, iar camerunezul Samuel Eto’o, în prezent la gruparea italiană, se va afla faţă în faţă cu formaţia catalană la care a cunoscut consacrarea. Şi la nivelul băncilor de rezervă va fi un duel interesant, între Jose Mourinho şi Pep Guardiola, ultimul reuşind în luna mai să câştige Liga Campionilor la primul său sezon pe „Nou Camp“. Cele două formaţii fac parte din Grupa G a competiţiei, în care va mai avea loc, tot astăzi, o partidă între două echipe din fostul spaţiu al Uniunii Sovietice, Zenit Sankt Petersburg şi Rubin Kazan.
Standard Liege, echipă pregătită de Ladislau Bölöni, va avea viaţă grea la meciul de debut în Grupa H, belgienii urmând să înfrunte pe teren propriu pe Arsenal Londra.
Standard Liege a pierdut primele cinci întâlniri pe care le-a disputat în istoria ei cu echipe englezeşti, dar a reuşit să obţină două victorii şi două egaluri din ultimele cinci confruntări. Arsenal a avut ca adversară o singură dată o echipă din Belgia, pe KFC Winterslag, în turul doi al Cupei UEFA, ediţia 1981/1982. Tot în Grupa H se mai joacă meciul Olympiakos Pireu – Az Alkmaar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII