16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

La 107 ani, de 22 de ori mireasă

O femeie din Malaiezia se poate mândri, la 107 ani, cu performanţa de a fi ajuns la altar de 22 de ori. Iar pasiunea ei pentru măritiş nu se opreşte aici. După cum informează Tgcom.it, bătrâna are de gând să se recăsătorească, pentru că se teme că soţul său actual, care în prezent se află într-o clinică de dezintoxicare, ar putea să o părăsească pentru o femeie mai tânără. Nu este prima dată când Wook Kundor atrage atenţia presei locale şi internaţionale. În urmă cu patru ani, ea a ajuns în paginile ziarelor, după ce s-a căsătorit cu un bărbat cu 70 de ani mai tânăr. Wook a anunţat acum că se află în căutarea altui soţ, pentru că se teme că actualul său partener ar putea să o înşele cu o femeie cu câteva decenii mai tânără, atunci când va fi externat din clinica din Kuala Lumpur. „Am un sentiment de nesiguranţă care nu îmi dă pace. Ştiu că sunt o femeie bătrână şi nu mai am corpul unei tinerele de 20 de ani, care poate atrage privirea oricui. Dorinţa mea de a mă recăsători naşte din nevoia de a pune capăt acestei temeri de singurătate. M-aş simţi singură fără un bărbat lângă mine“, a spus Wook.

Au furat autobuzul pentru că şoferul a întârziat

Punctualitatea mijloacelor de transport în comun din ţara noastră nu este tocmai demnă de laudă, dar ne putem consola cu ideea că există locuri unde e mult mai rău. În China, de exemplu, mai mulţi pasageri care aşteptau sosirea şoferului autobuzului cu care trebuia să plece acasă şi-au pierdut răbdarea şi au decis să ia măsuri. După ce a cerut părerea celorlalţi tovarăşi de suferinţă, unul dintre ei a trecut pe locul şoferului şi a pornit la drum. Autobuzul numărul 528, care circulă în oraşul chinez Hangzhou, a efectuat traseul normal, oprind în toate staţiile, permiţându-le pasagerilor să urce şi să coboare. Cu puţin timp înainte de a ajunge la cap de linie, „şoferul de ocazie“ a abandonat autobuzul. Şoferul adevărat, un anume Xiuo Gu, a fost suspendat din serviciu şi amendat pentru că i-a fost furat autobuzul.

Goi pentru a salva vinul franţuzesc
Controversatul fotograf american Spencer Tunick, celebru pentru pozele sale cu nuduri, va colabora din nou cu Green-peace pentru altă campanie ecologistă. De data aceasta, locul ales este Franţa, unde Tunick are de gând să organizeze altă şedinţă foto cu oameni dezbrăcaţi pentru a atrage atenţia opiniei publice asupra gravităţii schimbărilor climaterice. Evenimentul va avea loc pe 3 şi 4 octombrie, pe o plantaţie de viţă-de-vie din sudul regiunii Burgundia, unde impactul încălzirii globale pune în pericol producţia celebrului vin franţuzesc. De peste 15 ani, operele lui Tunick simbolizează relaţia între specia umană şi natură. „Sper că munca mea va atrage atenţia asupra vulnerabilităţii existenţei noastre“, a mărturisit fotograful, care a realizat peste 75 de „body landscape“ în inima unor zone urbane sau naturale, folosind sute de modele, complet goale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS