10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBora: Nu m-a interesat rezultatul

Bora: Nu m-a interesat rezultatul

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a participat weekend-ul trecut la un turneu amical la Slobozia, alături de alte trei formaţii: Ştiinţa Bacău (Liga Naţională), CSM Slobozia (Divizia A, seria A) şi CSM Bucureşti (Divizia A, seria A). Oltencele, care au ca obiectiv pentru sezonul viitor promovarea în Liga Naţională, au pierdut toate cele trei partide, înregistrând următoarele rezultate: 38-33 cu CSM Bucureşti, 38-36 cu CSM Slobozia şi 23-22 cu Ştiinţa Bacău.
Cele trei eşecuri nu o îngrijorează pe antrenoarea-jucătoare de la SCM, Victorina Bora, aceasta afirmând ieri că nu a fost interesată de rezultat: „Nu am fost neapărat interesată să obţinem victorii la acest turneu, am vrut să rulez întreg lotul. Altfel, puteam să ţin în teren fetele experimentate şi poate am fi reuşit să câştigăm. Au venit zece fete noi, este normal să ducem lipsă de omogenitate, mai ales că în prima fază a pregătirii ne-am ocupat de pregătirea fizică, iar cu mingea lucrăm de puţin timp.
Dacă în faţa echipelor din Slobozia şi Bacău, SCM Craiova a pierdut la limită, handbalistele din Bănie au cedat jocul cu CSM Bucureşti la o diferenţă de cinci goluri. „CSM Bucureşti a încercat în această vară să se asocieze cu prim-divizionara Rapid Bucureşti. Cum Federaţia nu a permis, CSM va evolua şi în acest sezon în Divizia A, dar a luat de la Rapid toate jucătoarele bune pentru a promova, inclusiv pe fosta internaţională Alina Dobrin. De altfel, CSM Bucureşti a câştigat turneul de la Slobozia, iar Alina a fost desemnată cea mai bună jucătoare“, a adăugat Bora.

Mai vor două amicale

Până la debutul Diviziei A, programat pe 12 septembrie, craiovenii intenţionează să mai dispute două partide de verificare, preferabil pe teren propriu, iar ca posibili adversari sunt CSM Slobozia şi CSM Bucureşti. „Mai este foarte puţin până începe campionatul. Mai vrem să facem unu sau două amicale. Apoi trebuie să ne pregătim pentru partida cu Viitorul Mediaş, din prima rundă de campionat“, a spus Victorina Bora. Aceasta a adăugat că la echipă ar mai putea ajunge două jucătoare, dar nu le-a dezvăluit numele.
În prezent, lotul SCM Craiova cuprinde handbalistele: Maria Vlăsceanu, Elena Nicu, Andreea Momârleanu, Carmina Bădiţă, Luisa Pop, Maria Rădoi, Ana Maria Bircină, Victorina Bora, Ildiko Barbu, Ana Ionesi, Alina Şovar, Oana Chitacu, Oana Ionescu, Karla Ionesi, Luminiţa Constantinescu, Elena Hiru şi Anca Oprişor.
Componenţa seriei B a Diviziei A: CSM Slatina, Naţional Râmnicu Vâlcea, Universitatea Timişoara, HCM Bistriţa, SCM Craiova, Viitorul 2007 Mediaş, Mureşul Târgu Mureş, CSM Sebeş, Dolchimex Caracal. Competiţia se va desfăşura după sistemul tur (14 septembrie – 4 noiembrie), trei turnee (11-13 decembrie 2009, 15-17 ianuarie 2010, 12-14 februarie 2010) şi retur (13 martie – 8 mai 2010). Echipa clasată pe locul I la terminarea campionatului va promova în Liga Naţională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII