11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Chelsea nu a cerut suspendarea
lui Adrian Mutu

Cotidianul italian La Nazione a scris sâmbătă că jucătorul român al echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, riscă să nu mai poată evolua începând de astăzi, când expiră ultimatumul dat de Chelsea în privinţa plăţii despăgubirii de 17 milioane de euro. Conform sursei citate, gruparea londoneză va putea apela la FIFA pentru a obţine suspendarea românului. La Nazione a menţionat că această variantă nu reprezintă o simplă ipoteză, ci este o perspectivă reală, care îl devastează pe jucător în ultima perioadă. În replică, directorul de comunicare al clubului Chelsea, Simon Greenberg, a spus că aceste informaţii sunt doar „simple speculaţii“. „Nu este nimic de comentat. Am spus tot despre cazul Mutu atunci când decizia TAS a fost dată publicităţii. Informaţiile referitoare la o posibilă suspendare a lui Mutu sunt doar speculaţii. Nu vom comenta asupra unor zvonuri care apar în cotidienele italiene“, a precizat oficialul clubului londonez. Greenberg a adăugat că o eventuală sancţiune poate fi dictată împotriva internaţionalului român al echipei Fiorentina doar de FIFA: „Nu este nici o hotărâre pe care Chelsea să o poată lua. Presa italiană nu înţelege această poveste. Puterea de a da o sancţiune este doar de partea FIFA, nu-i revine clubului Chelsea. Mass-media din Italia nu au nici o idee despre ceea ce Chelsea a cerut forului mondial să facă sau să nu facă“.
Daniel BISTRICEANU

Cristi Chivu a ieşit învingător
în faţa Milanului

Inter Milano, cu românul Cristian Chivu integralist, a învins în deplasare, cu scorul de 4-0 (3-0), formaţia AC Milan, într-un meci din etapa a doua a campionatului Italiei. Golurile au fost marcate de Thiago Motta (‘29), Diego Milito (‘36), Maicon (‘45) şi Dejan Stankovici (‘67). Din minutul 40, AC Milan a evoluat cu un jucător mai puţin după ce Gennaro Gattuso a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe. Cristi Chivu a fost integralist, a jucat pe postul de fundaş stânga şi a primit un cartonaş galben în minutul 81. Au evoluat următoarele formaţii: AC Milan: Storari – Zambrotta, Nesta, Silva, Jankulovski – Gattuso, Pirlo, Flamini (Seedorf ‘46) – Pato, Borriello (Ambrosini ‘46), Ronaldinho (Huntelaar ‘64). Antrenor: Leonardo. Inter Milano: Julio Cesar – Maicon, Lucio, Samuel, Chivu – J. Zanetti, Motta (Muntari ‘60), Sneijder (Vieira ‘74), Stankovic – D. Milito (Balotelli ‘79), Eto’o. Antrenor: Jose Mourinho.
Ionuţ NICA

Răzvan Cociş a înscris
pentru Lokomotiv Moscova

Mijlocaşul Răzvan Cociş a înscris un gol pentru formaţia sa, Lokomotiv Moscova, în meciul câştigat cu 4-1, pe propriul teren, în faţa lui Kuban Krasnodar. Kuban a deschis scorul în minutul 62, prin Tlisov, iar Lokomotiv a întors rezultatul prin reuşitele lui Sicev (‘69), Odemwingie (‘71), Cociş (‘73) şi Wagner (87). Meciul s-a jucat în etapa a 20-a a campionatului rus, iar în urma acestei victorii Lokomotiv ocupă temporar locul cinci, cu 32 de puncte. Primul loc este ocupat de Rubin Kazan, cu 40 de puncte. Andrei Mărgăritescu a fost titular la Terek Groznîi în meciul cu Saturn, pierdut cu scorul de 3-0. Mijlocaşul a evoluat în prima repriză, fiind înlocuit la pauză de alt jucător român, Florentin Petre. Daniel Pancu nu a fost în lotul oaspeţilor. Saturn a marcat prin Kuzmiciov (‘9), Ivanov (‘43) şi Kiricenko (66). În divizia a doua din Rusia, Alania Vladikavkaz, formaţie antrenată de Mircea Rednic, s-a impus cu 1-0 pe teren propriu în faţa lui Sibir şi ocupă locul al treilea în clasament, ultimul care asigură promovarea în prima ligă.
Ionuţ NICA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS