24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportÎnfrângere pentru SCM-U în primul amical

Înfrângere pentru SCM-U în primul amical

SCM-U Craiova – Energia Rovinari 62-74
SCM-U:
Radovan Dragovic (8 puncte), O’Darien Bassett (14), Dewayne Morris (3), Evan Harris (8), Darko Matic (17), Dan Răducanu (4), Rareş Paşca (8), Laurenţiu Pacioga, Iulian Corneanu, Cristian Corneanu, Ionuţ Albu, Gabriel Andonie, Elvis Lepădat. Antrenori: Paul Nicolae, Marius Toma.
Energia: Brandon Cole (23), Joe Barber (15), Kevin Tyner (10), Porter Troupe (10), Rareş Apostol (6), Silviu Lupusavei (5), Constantin Amărghioalei (3), Radu Stroescu (2), Claudiu Alionescu, Alexandru Gliga, Răzvan Bratoloveanu.  
Antrenori: Theo Evans, Laurenţiu Răuţ.

Echipa masculină de baschet SCM-Universitatea Craiova a pierdut primul meci amical din această vară, fiind învinsă, sâmbătă, pe teren propriu, de cealaltă divizionară A olteană, Energia Rovinari. Partida s-a desfăşurat pe durata a cinci sferturi, dar scorul s-a ţinut doar patru sferturi, tabela arătând 74-62
(18-15, 17-15, 23-20, 16-12) pentru gorjeni. După schimbările din pauza competiţională, când au plecat Tomic, Lekic, Holmes, Mitchell, Green şi Vasile Ştefan, echipa craioveană a arătat că mai are mult de lucru pentru a realiza obiectul propus pentru acest sezon, calificarea în play-off. La primul meci în tricoul Craiovei, cei cinci jucători străini nou-veniţi, americanii Bassett, Morris şi Harris, dar şi cei doi sârbi, Dragovic şi Matic, nu au impresionat. Mai bine s-a descurcat românul Rareş Paşca, adus de la Târgovişte. Antrenorul principal al craiovenilor, Paul Nicolae, a spus la finalul partidei că jocul echipei pe care o pregăteşte nu a fost prea bun: „Nu sunt aşa de mulţumit de evoluţia echipei, mai ales în faza de apărare. Unii jucători m-au dezamăgit, mă aşteptam la altă atitudine din partea lor. Totuşi, trebuie ţinut cont că echipa este schimbată, venim după o perioadă de pregătire fizică, iar cei doi jucători sârbi au ajuns vineri la Craiova. Va fi destul de greu, mai avem mult de muncit până începe campionatul, mai ales la omogenizare, dar sper că vom crea, la fel ca şi anul trecut, o echipă competitivă, care să încerce realizarea obiectivului, accederea în play-off“. Şi formaţia gorjeană a făcut mai multe schimbări în pauza competiţională, dar antrenorul secund Laurenţiu Răuţ s-a arătat mulţumit de exprimarea jucătorilor în teren. Antrenorii Energiei l-au menajat pe americanul Justin Griffin, care se află în perioada de recuperare după o accidentare la deget. SCM-U Craiova pleacă astăzi în Capitală, unde, începând de mâine şi până joi, va participa la un turneu alături de CSM Bucureşti, Steaua Bucureşti şi BC Argeş Piteşti. Sârbul Dragovic este incert după ce s-a lovit în jocul de sâmbătă la umăr, el urmând să efectueze în această dimineaţă un control medical la Policlinica pentru Sportivi. Energia nu are programat nici un amical în această săptămână. Divizia A de baschet masculin va debuta pe 30 septembrie.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS