24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii se consideră favoriţi cu Astra

Pandurii se consideră favoriţi cu Astra

Condescu aşteaptă de la echipa sa o victorie la debutul în noul sezon, cu Astra Ploieşti, formaţie catalogată de presă ca fiind „satelitul“ lui Dinamo Bucureşti. „Nu jucăm cu Dinamo II, ci cu Astra. Spuneţi aşa, că altfel vă sancţionează cei de la Comisie şi pe voi. Amenda este de 1,5 miliarde de lei (vechi – n.r.). Batem la Ploieşti, noi suntem favoriţii la victorie. A sosit timpul să debutăm cu victorie după ce în primii doi ani am pierdut, iar în ultimii doi am început cu câte o remiză“, a declarat Condescu. Acesta anticipează că Stromajer, atacantul său favorit, îşi va pune amprenta asupra rezultatului. „Jaka Stromajer confirmă. Din păcate, nu a avut şansa să fie folosit. Şi Nalaţi a plecat de la noi şi a fost căpitan la Gloria Bistriţa, ajutându-o să se salveze de la retrogradare. Jaka va reuşi să marcheze la Ploieşti şi să ne aducă victoria, iar Raskovic va fi coautor la goluri“, crede Condescu. Programul competiţional al noului campionat este catalogat ca accesibil pentru panduri, care vor întâlni în primele etape două nou-promovate, Astra Ploieşti şi Internaţional Curtea de Argeş. „Avem adversari accesibili la debutul în noul sezon“, a adăugat preşedintele pandurilor.

Kutlacic s-a accidentat

Revenit de la CSM Râmnicu Vâlcea, fundaşul Nenad Kutlacic va rata debutul în Liga I după ce a suferit de curând o ruptură musculară. Kutlacic va merge să se trateze la o clinică din Belgrad, acolo unde o şedinţă de terapie costă 50 de euro, şi speră să devină apt de joc în aproximativ 20 de zile. „Este o clinică la modă printre fotbalişti şi destul de scumpă, însă rezultatele sunt imediate. Sper să revin cât mai repede, cu toate că perioada de repaus în astfel de cazuri este de 20 de zile“, a declarat Kutlacic. Tot la Belgrad s-au mai tratat Alexandru Păcurar şi noua achiziţie Marko Basara. Alt indisponibil în primele etape este atacantul Cosmin Tilincă, şi el suferind o leziune fibrilară.   

Pandurii II, la mâna FRF

Gruparea de Liga I, Pandurii Târgu Jiu, a solicitat Federaţiei Române de Fotbal să aprobe fuzionarea cu formaţia de Liga a III-a, Energia Rovinari, şi transformarea celei din urmă în Pandurii II. Decizia va aparţine Comitetului Executiv al FRF, acelaşi care a decis de curând interzicerea acestui tip de asocieri. Totuşi, decizia ar putea fi favorabilă, având în vedere problemele financiare cu care se confruntă fotbalul românesc. „Pandurii Târgu Jiu a făcut o cerere către ACS Energia Rovinari, Sindicatul Rovinari şi Complexul Energetic Rovinari să fie de acord să formăm Pandurii II, echipă ce va avea ca obiectiv promovarea în Liga a II-a. Avantajele se ştiu. Avem un fond comun de jucători, avem şi mulţi juniori pe care i-am cedat la Energia şi poate unul dintre ei îi va atrage atenţia lui Sorin Cîrţu. Comitetul Executiv al FRF va decide pe 6 august dacă va fi de acord cu cererea noastră. Sunt multe solicitări în acest sens, cele mai multe dintre echipe dorind să fuzioneze pentru că nu pot să reziste din punct de vedere financiar. Dacă va fi aprobată solicitarea noastră, echipa va juca unde va dori, la Târgu Jiu sau la Moi“, a confirmat preşedintele pandurilor, Marin Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS