16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportEma Bogdan a învins tot în Capitală

Ema Bogdan a învins tot în Capitală

Tenismana craioveană şi-a trecut în cont un nou trofeu, al doilea din ultimele două luni, semn că este în ascensiune.

După succesul din iunie, de la turneul ITF din Herăstrău, tenismana Elena „Ema“ Bogdan a câştigat duminică un nou trofeu, la Tenis Club Bucureşti, competiţie dotată cu premii totale de 10.000 de dolari. Craioveanca de 17 ani, ocupantă a poziţiei 585 în ierarhia mondială, a învins-o clar în finală, scor 6-3, 6-1, pe bulgăroaica Dia Evtimova, principala favorită a competiţiei. „Ema“ a câştigat concursul fără să piardă nici măcar un set. Eleva lui Ovidiu Popescu a avut cele mai mari probleme în semifinale, unde a trecut de Alexandra Cadantu cu 7-6 (1), 6-2.
Pentru acest succes, Elena „Ema“ Bogdan a fost recompensată de organizatori cu 1.568 de dolari şi 12 puncte WTA, urmând să facă un salt în clasament de peste 50 de locuri.
„Ema“ mai disputase două finale până acum în cadrul unor competiţii de 10.000 de dolari, pierdute în faţa Simonei Halep, în 2008, şi a Verdianei Verardi, în 2009.
Următorul turneu la care va participa tenismana craioveană este cel de la Monteroni (Italia), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari, care va începe săptămâna viitoare.

Dabija a obţinut titlul european

Altă speranţă a tenisului românesc, Elora Dabija, a devenit campioană europeană de junioare, categoria 18 ani, după ce a câştigat turneul desfăşurat în Austria, la Villach. Tenismana originară din Bacău, calificată în finală fără să piardă un set, a dispus în ultimul act de olandeza Richel Hogenkamp cu scorul de 6-4, 4-6, 6-4. Dabija a devenit a treia jucătoare română care câştigă „europeanul“ la această categorie de vârstă, după Cătălina Cristea (1992) şi craioveanca Elena „Ema“ Bogdan (2008). Elora Dabija nu a avut prea mult timp la dispoziţie pentru a sărbători acest trofeu, fiind deja angrenată la turneul de la Oneşti, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari.
În ultimii ani, Europeanul de 18 ani a fost câştigat de jucătoare precum Agnes Szavay (Ungaria), Carla Suarez Navarro (Spania) sau Stefanie Voegele (Elveţia), care se află în Top 100 WTA.
Tot la Europenele de tenis de 18 ani din Austria au mai concurat Alexandra Damaschin, Sebastian-Alexandru Ionescu şi Laurenţiu-Ady Gavrilă în proba de simplu şi cuplurile Dabija-Damaschin şi Gavrilă-Ionescu la dublu, care au ajuns doar până în turul trei.

Ghilea şi Porumb, finalişti la Moscova

La CE de 16 ani de la Moscova, în proba masculină de dublu, cuplul Vasile Alexandru Ghilea / Alexandru Ciprian Porumb a obţinut medalia de argint a competiţiei, după finala pierdută în super tie-break cu 4-6, 7-6 (5) (8/10) în faţa perechii Oliver Golding / George Morgan (Marea Britanie). Până în ultimul act al competiţiei de dublu, după un prim tur liber al tabloului de „64“, cuplul Ghilea / Porumb a obţinut următoarele victorii: 7-6 (7), 6-4 cu Baltogiannis / Deloore (Belgia), 4-6, 6-3 (10/8) cu Kekez-Pavic (Croaţia), 4-6, 7-5 (10/5) cu Romanowicz / Smola (Polonia) şi 6-1, 7-6 (5) cu Johansson / Stanojevic (Suedia) – în semifinalele probei.
Au mai concurat la Moscova dublul feminin Cristina Dinu / Ilinca Andreea Stoica, iar la simplu au evoluat Ghilea şi Porumb, respectiv Dinu şi Stoica. Cristina Dinu şi dublul Cristina Dinu / Ilinca Andreea Stoica au ajuns până în sferturile de finală, ceilalţi sportivi români fiind eliminaţi în tururile inferioare.
Din nefericire, la Pilzen (Cehia), unde s-au derulat întrecerile individuale europene pentru jucătorii sub 14 ani, România nu a obţinut nici un rezultat notabil. Tenisul românesc a fost reprezentat de tinerii jucători Andreea Grădinaru Fometescu, Michelle Alexandra Zmău, Andrei Apostol şi Artur Culicovschi, respectiv cuplurile Fometescu / Zmău şi Apostol / Culicovschi, cea mai înaltă fază fiind cea a optimilor de finală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII