6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAndre Luis Diogo Nunes, ultima achiziţie la Pandurii

Andre Luis Diogo Nunes, ultima achiziţie la Pandurii

Cîrţu a mai primit un atacant, brazilianul încheind lista achiziţiilor la echipa din Târgu Jiu.

Pandurii Târgu Jiu şi-a completat compartimentul ofensiv cu un atacant brazilian, Andre Luis Correia Diogo Nunes. Acesta are 25 de ani, 1,87 m, 86 kg, şi a mai evoluat în România la Gloria Buzău. Andre Nunes a fost achiziţionat de Steaua de la Zaglebie Lubin, în 2008, însă nu a apucat să debuteze în tricoul grupării din Ghencea, fiind împrumutat la Buzău. Impresariat de Adi Ilie, Nunes a semnat cu Pandurii un contract pe trei ani, gorjenii plătind pentru achiziţionarea sa formaţiei braziliene J. Malucelli Futebol suma de 120.000 de euro. „Am încheiat campania de achiziţii. Adi Ilie ne-a garantat că acest jucător se va înţelege perfect cu atacanţii pe care-i avem în lot“, a declarat preşedintele Marin Condescu. Suporterii pandurilor îl pot vedea la lucru pe atacantul brazilian astăzi, în amicalul programat la Târgu Jiu contra formaţiei de Liga a III-a Energia Rovinari. În acest moment, Sorin Cîrţu are la dispoziţie cinci atacanţi: Raskovic, Stromajer, Tilincă, Arrieta şi Nunes.

Agresivitate şi travaliu, cerinţele lui Cîrţu

Chiar dacă formaţia Pandurii Târgu Jiu a pierdut un singur joc amical din cele opt disputate, antrenorul Sorin Cîrţu a găsit şi lucruri negative în exprimarea echipei sale. Cîrţu este nemulţumit de lipsa de agresivitate a jucătorilor săi în momentul în care adversarul are balonul, dar şi de jocul individualist al unor mijlocaşi. „Amicalele mi-au spus şi lucruri bune, şi rele. Nu este totul chiar atât de bine. M-a nemulţumit agresivitatea în momentul în care adversarul are balonul. La momentul de dezvoltare a jocului am avut faze frumos lucrate. Poate şi datorită omogenităţii, echipa a arătat bine în unele momente ale jocului. La anumite meciuri am avut situaţii în care am fost «patronii» terenului, dar nu le-am fructificat. Unii jucători sunt prea narcisişti şi văd doar interesul lor, nu al echipei“, a comentat Cîrţu. De asemenea, tehnicianul le cere mijlocaşilor să facă mai multă risipă de efort. „Mi-a plăcut cum au conlucrat vârfurile. S-au înscris la gol. Au fost şi momente bune de joc în multe partide, dar au ieşit în evidenţă şi orgolii individuale, care, de fapt, au fost nişte blufuri. Astea nu sunt bune. Compartimentul de mijloc trebuie să înţeleagă că acolo eşti un muncitor pentru întreaga echipă, indiferent că e vina apărătorului sau a atacantului, nu încerci să repari numai ce greşeşti tu. Dacă nu, voi alege jucătorii care vor fi ca nişte furnici la mijlocul terenului“, a atenţionat tehnicianul gorjenilor.

Nemulţumiţi de ora debutului

Formaţia Pandurii Târgu Jiu a fost programată să debuteze duminică în noul sezon, pe terenul nou-promovatei Astra Ploieşti, la ora 18.30, atunci când temperaturile sunt încă ridicate. Gorjenii au fost obligaţi, la revenirea din cantonament, să pregătească meciul de la Ploieşti pe caniculă, când termometrul trecea uşor de 35 de grade Celsius. Cîrţu nu-şi explică această programare, în condiţiile în care cluburile sunt obligate să aibă instalaţie de nocturnă: „Jucăm la ora 18.30. Ni s-a impus să avem nocturnă de milioane şi acum jucăm cu inima în gât“, a reacţionat Cîrţu. În ciuda acestui inconvenient, Sorin Cîrţu porneşte cu optimism în noul sezon. „Trebuie să plecăm cu optimism la drum. Aşa cum avem noi probleme, au şi ei. Astra are şi ea dificultăţi de omogenizare, nou-promovată, a cumpărat mulţi jucători şi e nevoie de timp până înţeleg ce vrea antrenorul de la ei. Obiectivul, clasarea pe locurile şase-zece, se poate realiza. În primele jocuri, un factor important este şi şansa“, a mai declarat Cîrţu.  

Ghindeanu a revenit
la pregătire

Daniel Ghindeanu s-a alăturat lotului pandurilor, după ce a ratat cantonamentul din Austria din cauza unor probleme medicale. El s-a pregătit separat, împreună cu Kutlacic, alt fotbalist indisponibil. Hidişan, în schimb, a intrat în programul de pregătire al echipei, coordonat de secunzii Mircea Irimescu şi Florin Bejinariu. Sorin Cîrţu a absentat motivat, fiind prezent la Bucureşti, la un curs organizat de Şcoala Federală de Antrenori, coordonată de Mircea Rădulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS