5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStagiu reuşit pentru panduri

Stagiu reuşit pentru panduri

Oficialii grupării gorjene s-au declarat mulţumiţi de stagiul de pregătire din Austria, unde jucătorii şi-au încărcat bateriile pentru sezonul viitor şi, mai ales, au fost feriţi de accidentări.

Pandurii Târgu Jiu a încheiat aseară cantonamentul din Austria cu un amical disputat, la Gratz, în compania grupării cipriote Apollon Limassol şi nu Chelsea II, aşa cum fusese programat. Gorjenii mai au un amical, ultimul, mâine, în Ungaria, cu formaţia MTK Budapesta. Echipa lui Sorin Cîrţu este neînvinsă de la startul pregătirilor, reuşind patru victorii, cu Internaţional Curtea de Argeş, scor 5-2, Ujpest (Ungaria, scor 3-1), Austria Karnten II (Austria, scor 5-1) şi NK Livar Gorica (Slovenia, Liga a II-a, scor 7-0) şi două remize, cu Dynamo Ceske Bedejovice, (Cehia, scor 1-1) şi Denizlispor (Turcia, scor 2-2). „Suntem mulţumiţi de cum a decurs pregătirea. A fost o perioadă grea pentru fotbalişti, însă aici am avut cele mai bune condiţii şi asta ne-a ajutat mult. Cum spuneam, a fost o perioadă mai dificilă, însă foarte utilă pentru că băieţii şi-au încărcat bateriile, iar în campionat vom culege roadele. A fost un cantonament reuşit“, a concluzionat şeful delegaţiei gorjene în Austria, Viorel Temelescu.

Pregătire ca la carte

Cu o excepţie, sârbul Mako Basara, fotbaliştii de la Pandurii au făcut faţă, din punct de vedere fizic, cerinţelor antrenorului Sorin Cîrţu. Basara a suferit o întindere şi a părăsit cantonamentul din Austria, urmând să revină la Târgu Jiu. „Doar Basara a suferit o întindere, însă nu este nimic grav. În rest, nici un jucător n-a suferit vreo ruptură sau altceva. Asta înseamnă că pregătirea a fost făcută aşa cum trebuie“, a mai spus Temelescu. Marele câştig al acestui stagiu ar fi promovarea a doi juniori în lotul mare, Rada şi Diaconu demonstrând în Austria că pot fi soluţii viabile în sezonul viitor. „Dacă vă uitaţi la toate echipele din Liga I, nu ştiu dacă s-au făcut mai mult de zece transferuri. Noi am promovat doi juniori, Diaconu şi Rada, iar aceştia au jucat perfect. S-au mişcat foarte bine şi pot fi soluţii pentru Sorin în timpul campionatului“, a mai afirmat Temelescu.

Abonamentele, la
dispoziţia suporterilor

Clubul Pandurii Târgu Jiu a pus de ieri la dispoziţia fanilor 5.500 de abonamente la aceleaşi preţuri ca şi sezonul trecut, dintre care 2.500 sunt destinate exclusiv angajaţilor din minerit şi energie. Un abonament la tribuna VIP costă 500 de lei, la tribuna 0 – 200 de lei, la tribuna II – 150 de lei, iar la peluze – 50 de lei, în timp ce tribuna I este rezervată abonaţilor din minerit şi energie. Şi pensionarii au primit o cotă de 200 de tichete gratuite, însă acestea vor fi acordate numai celor care fac dovada că au o pensie sub 600 de lei. Clubul a oferit vechilor abonaţi şansa de a-şi păstra locurile în tribună, aceştia având prioritate în prima săptămână. Pentru a intra în posesia unui abonament, suporterii trebuie să completeze o cerere tip pe care o ridică şi o depun la sala de conferinţe de la stadion, între orele 9.00-11.00, respectiv 16.00-18.00, în care îşi dau acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal conform Legii nr. 677/2001. Cei care nu-şi dau acordul nu vor primi abonamente.
Din viitorul sezon, accesul pe stadion se va face cu noul sistem de monitorizare a publicului pe bază de turnichete, ce va fi funcţional din prima etapă. Edilul-şef al municipiului Târgu Jiu a dat asigurări că primăria, administratorul arenei, va reuşi să achite în scurt timp contravaloarea acestuia. „Cu siguranţă, la primul joc de pe teren propriu, turnichetele va fi funcţional. Zilnic efectuăm plăţi între 5.000 şi 10.000 de lei firmei de la care achiziţionăm turnichetele şi sperăm să-i convingem că suntem de bună credinţă şi să ni-l pună la dispoziţie mai repede“, a spus primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cîrciumaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS