7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSteaua, la munca de jos

Steaua, la munca de jos

Echipa lui Bergodi este prima din Liga 1 care debutează în cupele europene ediţia 2009/2010, urmând să joace contra ungurilor de la Ujpest.

În acest sezon, Steaua este nevoită să-şi înceapă parcursul european din turul al doilea preliminar al Ligii Europa, cot la cot cu formaţii precum Široki Brijeg, FC Santa Coloma sau Tobol. Paradoxal, deşi Steaua a evoluat în ultimele ediţii ale Ligii Campionilor, chiar în faza grupelor, în acest an este echipa din Liga 1 calificată în cupele europene care începe cel mai devreme sezonul, FC Vaslui, Timişoara, CFR Cluj, Urziceni şi Dinamo fiind încă în stagiile de pregătire în care dispută meciuri amicale.
Ocupanta locului al şaselea în sezonul trecut nu a avut noroc la tragerea la sorţi, deşi a fost cap de serie. Bucureştenii vor da piept cu o formaţie care le poate pune probleme, Ujpest Budapesta, care s-a clasat pe locul secund în ediţia trecută a campionatului.
În aceeaşi situaţie cu Steaua se găseşte şi altă formaţie cunoscută în Europa, Galatasaray, care la fel ca şi echipa pregătită de Cristiano Bergodi a avut un sezon dezastruos. Daca Steaua va juca pe teren propriu cu Ujpest, de la ora 21.00, turcii vor întâlni în deplasare formaţia Tobol din Kazahstan.

Ungurii au venit cu trei portari

Antrenorul lui FC Ujpest, Willie McStay, a anunţat marţi lista celor 21 de jucători pe care i-a convocat în vederea meciului cu Steaua, din prima manşă a turului 2 al Ligii Europa. Tehnicianul scoţian al grupării din capitala Ungariei a convocat nu mai puţin de trei portari pentru întâlnirea de astăzi de la Bucureşti.
Formaţia Ujpest va fi încurajată la Bucureşti pentru meciul cu Steaua de 500 de suporteri, care sunt consideraţi de forţele de ordine ungare cu grad ridicat de risc, astfel încât vor fi supravegheaţi în permanenţă, au declarat surse din Jandarmerie.
Cei 500 de suporteri ai lui Ujpest trebuia să sosească la Bucureşti ieri, cu un tren, având la dispoziţie câteva vagoane.
Toţi fanii au un grad ridicat de risc, iar în cazul celor consideraţi foarte periculoşi au fost trimise deja date către România. Tocmai de aceea, cei 500 de suporteri vor fi supravegheaţi în permanenţă de forţele de ordine.

Bergodi: Ujpest trebuie tratată cu atenţie

Tehnicianul Stelei, Cristiano Bergodi, a declarat că meciul cu Ujpest trebuie tratat cu atenţie de jucătorii săi, chiar dacă la prima vedere întâlnirea cu gruparea ungară pare accesibilă.
„Nu este o echipă dintr-un campionat slab, puteam juca şi cu alte formaţii din campionate mai slabe, cum ar fi cel al Maltei. Steaua porneşte favorită, chiar dacă poate părea o lipsă de modestie. Cunoaştem prea puţine despre ei, dar până la ora meciului vom avea toate informaţiile, nu vom merge acolo cu ochii închişi“, a spus Cristiano Bergodi.
Tehnicianul şi-a avertizat însă jucătorii să nu se creadă deja calificaţi: „Nu ştiu dacă este un avantaj că vom juca turul la Bucureşti, dar noi trebuie să decidem calificarea încă din primul meci. Cu toate acestea, trebuie să tratăm partida cu multă seriozitate, însă mă tem că jucătorii nu vor fi foarte concentraţi la ora meciului, având în vedere adversarul“.
Returul turului doi preliminar al Ligii Europa se va disputa pe 23 iulie.

Europa League, turul doi preliminar
Astăzi, sunt programate meciurile din prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Europa. Iată programul: Zestafoni – Helsingborg, Milano – Koprivnica, Naftan – AA Gent, Žilina – Dacia Chişinău, Flamurtari – Motherwell, Liepājas Metalurgs – Dinamo Tbilisi, Sevojno – Kaunas, Dinamo Minsk – Tromso, Honka – Bangor, Donetsk – MTZ Ripo, Zimbru Chişinău – Paços de Ferreira, Skonto – Derry, Bnei Yehuda Dinaburg, Rosenborg – Qaraba, Anorthosis – FK Petrovac, Vetra – HJK, Suduva – Randers, Elfsborg – Haladás, Cherno More – Iskra-Stali, Sigma – Fram, Rapid Viena – Vllaznia, Sturm – Široki Brijeg, Basel – FC Santa Coloma, Steaua – Újpest, Omonia – HB, Tobol – Galatasaray, AaB – Slavija, Legia – Olimpi, Gorica – Lahti, Differdange – Rijeka, Rudar Velenje – Crvena Zvezda, Brondby – Flora, Sarajevo – Spartak Trnava, Juvenes/Dogana – Polonia Varşovia, Falkirk – Vaduz, NAC – Gandzasar, St Patrick’s – Valletta, KR – Larissa. Marţi, s-au jucat meciurile Sliema – M. Netanya 0-0 şi Crusaders – Rabotnicki 1-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII