10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSerena şi Venus, finaliste la Wimbledon

Serena şi Venus, finaliste la Wimbledon

Surorile Williams au „măturat“ cu toate adversarele de la Londra, însă acum trebuie să se înfrunte pentru trofeul celui de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului.

Americanca Serena Williams, numărul doi mondial, s-a calificat pentru a cincea oară în finala de la Wimbledon, turneu pe care l-a câştigat de două ori până acum. Prima semifinală feminină a competiţiei de pe iarba londoneză a fost spectaculoasă, Serena Williams învingând-o pe rusoaica Elena Dementieva, cu 6-7 (4), 7-5, 8-6, după ce în decisiv a salvat şi o minge de meci cu ajutorul fileului.
Ambele tenismene au atacat din orice poziţie încă de la începutul partidei, conştiente fiind că numai aşa pot câştiga meciul. Cel mai important moment al actului inaugural a fost la 4-4, când rusoaica şi-a ţinut serviciul, deşi a fost condusă cu 0-40. A fost nevoie de un tie-break, câştigat cu 7-4 de moscovită, care a fost mai sigură pe ea şi a greşit mai puţin. Serena a intrat mai bine în setul secund, a condus cu 3-1, numai că rusoaica şi-a revenit rapid şi a preluat conducerea, după trei jocuri adjudecate la rând, scor 4-3. Mai norocoasă pe final, când mingile sale abia au atins tuşele, americanca a făcut un break şi s-a impus cu 7-5, trimiţând semifinala în decisiv. Dementieva nu a părut foarte afectată de pierderea manşei secunde şi a fost prima care şi-a luat un break avans în cea de-a treia, desprinzându-se la 3-1, numai că Serena a replicat imediat şi a egalat la trei. Rusoaica a beneficiat de minge de meci la 5-4 pentru ea, anulată de mezina familiei Williams cu mult noroc, mingea lovind banda fileului. Scăpată ca prin minune de eliminare, Serena a devenit mai sigură pe ea şi, până la urmă, a izbutit să câştige pe serviciul Elenei Dementieva şi să închidă decisivul la şase.
Rusoaica a pierdut a doua semifinală consecutivă pe iarba de la All England Club, după ce în 2008 a fost bătută de sora mai mare a Serenei, Venus Williams. Deşi a jucat două finale de Mare Şlem până acum, rusoaica nu a fost în stare să câştige nici una.

Venus a făcut-o praf pe Safina

În acest an o să avem la Wimbledon o finală între surorile Williams, la fel ca în 2002, 2003 şi 2008. Asta, pentru că, în cea de-a doua semifinală, Venus Williams a „demolat-o“ pe lidera mondială, rusoaica Dinara Safina, cu 6-1, 6-0, în mai puţin de o oră de joc. În tot meciul, americanca, de cinci ori câştigătoare la Londra, a făcut o singură greşeală neforţată şi a avut 16 lovituri directe câştigătoare, în timp ce Safina a făcut 16 greşeli neforţate.
Cele două surori Williams s-au întâlnit de douăzeci de ori până acum, fiecare obţinând zece victorii. De patru ori s-au duelat pe iarba de la Wimbledon, de trei ori în finală, bilanţul fiind şi aici echilibrat, 2-2. În ultima dispută directă, câştigătoare a ieşit Serena, la Miami, în primăvară.
Serena a câştigat de două ori Wimbledonul, în 2002 şi 2003, de fiecare dată după finale cu sora sa, Venus. A mai ajuns în ultimul act în 2004, când a cedat în faţa Mariei Şarapova, şi anul trecut, când a fost învinsă de Venus.
Finala de la Wimbledon, care le va opune pe Serena şi Venus Williams, va avea loc sâmbătă, de la ora 16.00 (Sport.ro).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS