12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStroe: Calificarea în Europa League nu era benefică

Stroe: Calificarea în Europa League nu era benefică

Mentorul „Craiovei Maxima“, care a împlinit ieri 66 de ani, a declarat că pentru Ştiinţa n-ar fi fost benefică accederea în cupele europene, din cauza lotului restrâns al oltenilor, care n-ar fi făcut faţă rigorii competiţiilor interne, Cupei Liga Europa şi selecţionărilor în echipele naţionale.

– Ce ziceţi de finalul de sezon al Universităţii, în care oltenii par să se fi împotmolit la mal în ultimele două etape ale campionatului, în Ghencea şi acasă, cu moldovenii lui Porumboiu?
– Înţeleg la ce faceţi aluzia, au mai făcut-o şi alţii, dar mie nu mi s-a părut că Universitatea Craiova n-ar fi vrut.

– N-am făcut o asemenea aluzie. Continuu să întreb: miza din meciul decisiv cu FC Vaslui a făcut să fim depăşiţi chiar la noi acasă la capătul unei evoluţii neaşteptat de modeste din partea noastră?
– Nu ne-a depăşit miza, ci ne-a depăşit… Vasluiul! Trebuie să recunoaştem că echipa din Moldova ne-a învins datorită valorii. Vasluienii au dominat partida de pe „Ion Oblemenco“, au fost mai proaspeţi din punct de vedere fizic, au vrut mai mult. Ne-au fost superiori!

„Ştiinţa se bazează doar pe 12-13 jucători“

– Prin această neputinţă a oltenilor din ultimul meci s-a ratat însă obiectivul visat şi vizat de nouă ani, calificarea în Europa League.
 – Cum să spun? Nu ştiu dacă în acest moment era benefică pentru Universitatea calificarea în cupele europene!

– Explicaţi!
– Echipa noastră n-are, deocamdată, jucători pentru cupe europene. Mă refer, în primul rând, cantitativ. Craiova se bazează pe 12-13 jucători, atât. Cu acest număr restrâns de jucători, Ştiinţa nu ar fi putut face faţă la atâtea competiţii, campionat, cupă, convocările oltenilor la echipele naţionale. În plus, ar fi fost şi o perioadă de vacanţă încărcată. Repet, nu ştiu dacă, în condiţiile lotului restrâns, Universitatea ar fi reuşit să facă faţă rigorii competiţiilor de care am amintit. În Europa League Craiova ar fi trebuit să se confrunte cu tururi preliminare deoarece era greu de anticipat că va accede în grupe… Este punctul meu de vedere.

– Cum credeţi că va fi acest campionat, 2009/2010? La fel de aprig, încrâncenat precum cel recent încheiat?
– Cred că se prefigurează un campionat chiar mai aprig, mai fierbinte decât cel încheiat luna trecută. Mai ales la vârf!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII