3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCîrţu a început testele la Pandurii

Cîrţu a început testele la Pandurii

După două meciuri-şcoală şi un amical cu Internaţional Piteşti, se va stabili lotul cu care gorjenii vor pleca în Austria.

Antrenorul Sorin Cîrţu a programat câteva jocuri de verificare, încercând să-şi facă o impresie despre jucătorii noi care au ajuns în ultimele zile sub comanda sa la Pandurii. Primul meci-şcoală a avut loc miercuri seară, „Sorinaccio“ fiind cu ochii, în primul rând, pe sârbul Marco Basara şi pe brazilianul Rogerio Abreu. Chiar dacă îi ştia, Cîrţu a fost interesat să vadă şi progresele fotbaliştilor care în sezonul trecut au fost împrumutaţi la alte formaţii, Nalaţi, Stromajer, Kutlacic şi Dedu. De asemenea, în lot se află şi câţiva juniori din care antrenorul gorjenilor speră să aleagă pe cei care pot face saltul la prima echipă. „Avem în observaţie cinci-şase jucători asupra cărora trebuie să ne decidem. O să-i vedem şi în cantonament şi apoi hotărâm care mai rămân. Suntem decişi în privinţa lui Stromajer în atac şi mai e şi acest jucător de atac din Brazilia, Rogerio Abreu, cu CV destul de bun. Când a fost promovat, se anunţa un mare talent şi multă lume l-a aşteptat cu entuziasm. Negocierile au demarat de mai mult timp, preşedintele a discutat cu impresarii, iar jucătorii sunt la pregătire, dar o să-i vedem şi în cantonament. După perioada de pregătire, putem trage concluzii“, a explicat Sorin Cîrţu, care nu a definitivat încă lista cu jucătorii care merg în cantonament.

Începe trierea

Chiar dacă testul de miercuri seară nu a fost edificator, Cîrţu ştie în mare pe cine se va baza în sezonul viitor. Mingote pare favorit în poartă, chiar dacă Stanca şi moldoveanul Livşit sunt concurenţi importanţi. În linia defensivă, Cîrţu încearcă să-i facă loc lui Kutlacic şi caută insistent un fundaş dreapta, după ce Balint a decis să părăsească Pandurii, în timp ce, la mijloc, tehnicianul gorjenilor pare tentat să le dea o şansă jucătorilor Dedu şi Nalaţi. Mâine este programat un nou meci-şcoală, iar marţi, echipa Pandurii va juca, în primul amical din această perioadă de pregătire, cu Internaţional Piteşti. După aceste meciuri, „Sorinaccio“ va decide şi lotul cu care va pleca în Austria. „Unii rămân, dar alţii pot pleca, aşa se face un proiect, aduci mai mulţi jucători, pe unii îi elimini după ce îi evaluezi, le dai meciuri amicale şi îi şi schimbi dacă nu confirmă. Campaniile de achiziţii se fac şi cu pierderi, dar trebuie să ai şi câştiguri. Am avut câştiguri, însă şi pierderi cu unii jucători cu care am gândit ceva, dar, dacă nu ne-au mulţumit, îşi văd de drumul lor“, a explicat Cîrţu.

Atacanţii, la mare căutare

Marcatori în testul de miercuri, Arrieta şi Tilincă nu l-au mulţumit deplin pe antrenor, care a precizat că mai are nevoie de jucători în linia ofensivă. „Cred că în compartimentul de apărare şi la mijloc lucrurile sunt destul de clare, dar în atac mai avem unele probleme, care, de fapt, s-au şi văzut în returul campionatului trecut. Trebuie schimbat ceva în atac. Dacă facem mişcările pe care le dorim la jucători putem pune acelaşi obiectiv şi poate ceva mai bun. Important este să realizăm ce ne-am propus, dar pentru asta trebuie concurenţă în compartimentul de atac. Vreo doi-trei atacanţi mai trebuie să aducem şi e posibil ca pe alţii să îi punem pe liber“, a mai spus Cîrţu. Din lotul actual au lipsit doar trei jucători. Rusu şi Tremonti se pregătesc separat, iar Ghindeanu nu şi-a reluat încă antrenamentele după operaţia de luna trecută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS