8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Licitaţia pentru modernizarea Aeroportului din Bănie, contestată
Firmele Novara, Con-A şi Xtal au contestat rezultatul licitaţiei pentru lucrările de modernizare a Aeroportului Internaţional Craiova, pe motivul că asociaţia Atlas – Polystart Impex din Bănie a câştigat cu preţ de dumping. Potrivit lui Dumitru Chilom, şeful Serviciului Achiziţii din cadrul Aeroportului, contestaţia a fost depusă pe 25 iunie, în termen legal. „Este dreptul lor să depună contestaţie. Au motivat că oferta lor, deşi a avut preţul mai mare, este mai bună, iar cea câştigătoare a fost subevaluată“, a declarat Chilom. Oferta asociaţiei Novara – Xtal – Con-A Şelimbăr a fost evaluată de comisia de licitaţie din cadrul Aeroportului Craiova la 89,5 puncte, ea fiind de 9,5 milioane de lei şi cu un termen de execuţie de opt luni. Oferta câştigătoare, cea a firmelor Atlas şi Polystart Impex, a întrunit 93,3 puncte, fiind de 7,5 milioane de lei şi cu un termen de execuţie de 12 luni. Fondurile pentru modernizarea Aeroportului din Bănie provin din bugetul Consiliului Judeţean Dolj, care a alocat pentru aceste lucrări peste 20 de milioane de lei.
Dragoş GAVRILĂ

Hipermarket Dedeman, lângă Craiova
Locuitorii Craiovei şi cei ai comunelor limitrofe s-ar putea alege cu un nou hipermarket. Compania Dedeman, unul dintre marii jucători de pe piaţa vânzării cu amănuntul a materialelor de construcţii şi amenajări, intenţionează să deschidă un spaţiu comercial la Malu Mare, în apropiere de Selgros. Viceprimarul comunei Malu Mare, Marin Stancu, a declarat că investitorii au achiziţionat deja terenul. „Investitorul a cumpărat terenul de la oameni, a obţinut şi autorizaţie de construire“, a spus Stancu. Directorul comercial al companiei, Cătălin Ivan, a precizat pentru GdS că hipermarketul va fi dat în folosinţă cel mai probabil în vara anului viitor. Dedeman activează pe piaţă din 1992 şi dispune în prezent de o reţea de 12 magazine în zonele de est şi sud-est ale ţării. Magazinele au suprafeţe cuprinse între 5.000 şi 12.000 de metri pătraţi. Centrele comerciale dispun de depozite Drive In, de unde pot fi achiziţionate şi încărcate direct în mijloacele de transport materialele grele de construcţie.
NewsIn

Angajaţii CFR Marfă intră în şomaj tehnic
Salariaţii CFR Marfă vor intra în şomaj tehnic din cauza lipsei de comenzi şi a diminuării volumului de muncă al companiei. Ei urmează să fie plătiţi cu 75% din salariu. „Acest lucru înseamnă că salariaţii vor sta acasă câte o lună fiecare până la 1 septembrie“, a declarat Ştefan Târţopan, lider sindical din cadrul Regionalei Craiova. El a adăugat că sindicatele au îmbrăţişat această soluţie, convenindu-se totodată ca angajaţii care se apropie de o anumită vârstă să iasă la pensie. De asemenea, cei care vor pleca de bunăvoie din companie vor primi plăţi compensatorii.
Liderul sindical a ţinut să precizeze că, din cauza operatorilor privaţi care au preluat din activităţile CFR Marfă, este foarte dificil pentru companie să facă faţă cheltuielilor salariale.
Ionuţ JIFCU

ONG-uri reunite
Consiliul Local Târgu Jiu a aprobat ieri înfiinţarea Consiliului Consultativ al ONG-urilor. Acesta are rol consultativ şi va avea sediul chiar în clădirea Primăriei Târgu Jiu. Scopul Consiliului Consultativ este de a elabora programe comune ale organizaţiilor nonguvernamentale şi de a facilita dialogul dintre organizaţiile de acest gen.
Alin ION

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU