21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Doar un bronz la Europenele de judo
România a obţinut o singură medalie, de bronz, la Campionatul European de judo, cadeţi, desfăşurat weekend-ul trecut la Koper, în Slovenia. Singura medaliată din lotul României, format de 12 sportivi, a fost băimăreanca Antonia Silaghi, la categoria 40 kg. Delegaţia României a mai obţinut două locuri şapte, prin Andreea Ştefănescu (48 kg) şi Arnold Lukacs (73 kg). Ceilalţi judoka români care au mai concurat la Koper au fost: Cristina Matei (52 kg), Olga Rus (63 kg), Karola Pandi (70 kg), Cristian Sereş (50 kg), Alex Ferariu (55 kg), Eduard Nicolaescu (60 kg), Beniamin Cartis (66 kg), Csaba Horvath (81 kg) şi Daniel Duminică (90 kg). Din lot trebuia să facă parte şi craioveanca Raluca Dumitraşcu, candidată la cucerirea unei medalii la categoria 44 kg, dar aceasta a fost trimisă acasă în săptămâna premergătoare competiţiei din Slovenia, antrenorii de la lot argumentând că avea cu 3,5 kilograme mai mult.

Daniela MITROI

Ghionea, cel mai bun la Pick
Handbalistul român Valentin Ghionea a fost votat de suporteri cel mai bun jucător al echipei Pick Szeged în sezonul 2008-2009, el acumulând 978 de voturi pe site-ul oficial al grupării, informează cotidianul Nemzeti Sport. Pe locul doi s-a clasat Dragan Marcjanac, cu 241 de voturi, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de Danijel Andjelkovicse, cu 239 de voturi. Valentin Ghionea a împlinit 25 de ani în aprilie şi joacă la Pick Szeged din 2007, după ce extrema dreaptă a activat înainte la Dinamo. La finalul sezonului 2008-2009, el a fost ales şi în echipa ideală a campionatului ungar, alături de Marian Cozma, declarat post-mortem cel mai bun pivot.

Daniela MITROI

Prestaţie modestă pentru spadasini
Spadasinii craioveni au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la trei competiţii desfăşurate la Constanţa, Cupa României (individual), Superliga (echipe) şi Cupa „Farul“. La Cupa României, un singur craiovean, Lucian Ciovică, de la LPS „Petrache Trişcu“, a reuşit o clasare mai bună, locul şase, ceilalţi având o comportare modestă, care nu i-a propulsat în primele opt locuri. În Superliga pe echipe (etapa a doua), CS Universitatea Craiova (antrenor Dumitru Popescu) a ocupat locul cinci, iar CSM Craiova (antrenor Ionel Bărbosu) s-a clasat pe poziţia a şaptea. Cele două s-au întâlnit şi în meci direct, prima dintre ele impunându-se cu scorul de 45-40. Din echipa CS Universitatea au făcut parte Alin Sbârcea, Alin Mitrică, Liviu Dragomir şi Dorian Pârvan, iar pentru CSM au „tras“ Lucian Ciovică, Ionuţ Trandafirescu, Laurenţiu Ricuţă şi Ştefăniţă Vâlceanu. În etapa a treia, programată pe 4-5 septembrie, la Oradea, se vor decide câştigătorii. Cele opt echipe au fost împărţite în două grupe de câte patru, iar primele clasate în fiecare se vor duela pentru medaliile de aur şi argint. CS Universitatea face parte dintr-o grupă alături de Crişul Oradea, Farul Constanţa şi CSU Târgu Mureş, iar CSM Craiova va avea ca adversari echipele CS Satu Mare 1, CS Satu Mare 2 şi Steaua Bucureşti. La a treia competiţie desfăşurată pe Litoral, Cupa „Farul“, spadasinii din Bănie au avut din nou evoluţii modeste, nereuşind să se numere printre protagoniştii concursului câştigat de Adrian Szilagyi (CS Satu Mare).

Daniela MITROI

Kavcic s-a impus la Mamaia
Tenismanul sloven Blaz Kavcic a câştigat turneul challenger de la Mamaia, dotat cu premii totale de 30.000 de euro, după ce l-a învins în finală pe germanul Julian Reister, în trei seturi, cu 3-6, 6-3, 6-4. Blaz Kavcic a fost recompensat de organizatori cu 4.300 de euro şi 75 de puncte ATP, iar Julian Reister cu 2.500 de euro şi 45 de puncte ATP. La dublu, victoria a revenit perechii chiliano-spaniole Adrian Garcia / David Marrero, cu 7-6 (5), 6-2, în faţa românilor Adrian Cruciat / Florin Mergea.

Alexandru VÎRTOSU

Trei echipe noi din sezonul viitor al Formulei 1
Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a confirmat cele 13 echipe ce vor participa la CM de Formula 1 din 2010, de data aceasta anunţul fiind oficial, întrucât intervine după acordul încheiat cu Asociaţia echipelor de Formula 1 (FOTA), care a renunţat să mai facă un campionat paralel. În 2010, vor fi 13 echipe, celor zece angajate şi în 2009 adăugându-li-se şi echipa spaniolă Campos Meta, cea britanică Manor Grand Prix şi cea americană US F1. Iată echipele înscrise în F1-2010: Ferrari, McLaren Mercedes, BMW Sauber F1, Renault F1, Toyota Racing, Toro Rosso, Red Bull Racing, Williams-Toyota, Force India, Brawn GP, Campos Meta, Manor Grand Prix, US F1.

Alexandru VÎRTOSU

Voleibalistele au ratat calificarea în Final Four
Naţionala feminină de volei a României a ratat calificarea la turneul final al Ligii Europene, după ce a fost învinsă, la Amasya-Suluova, de reprezentativa Turciei, care s-a impus cu scorul de 3-1 (20-25, 25-16, 25-18, 25-19). Tricolorele aveau nevoie de un succes din ultimele două confruntări, ambele cu Turcia, pentru a se califica, dar le-au pierdut pe amândouă şi astfel, şi calificarea. Franţa a câştigat dubla întâlnire cu Marea Britanie, a egalat România la puncte şi a ocupat locul doi la finalul meciurilor din Grupa B, cu 19 puncte şi 25-18 setaveraj, în timp ce România s-a situat pe poziţia a treia, cu 19 puncte şi 25-20 setaveraj. Câştigătoarea grupei este Turcia, însă această echipă era calificată din oficiu, pentru că este ţara gazdă a turneului final. Din Grupa A, Serbia şi Bulgaria s-au calificat în Final Four-ul Ligii Europene, care se va disputa la Kayseri, pe 11 şi 12 iulie.

Alexandru VÎRTOSU

Poloiştii au bătut Germania şi au luat Cupa României
Reprezentativa de polo a României a cucerit trofeul competiţiei internaţionale „Cupa României“, desfăşurată la bazinul „Dinamo“ din Capitală, după ce a învins în ultima zi echipa Germaniei cu 8-7. Formaţia noastră, antrenată de ungurii Kovacs Istvan şi Ladislau Balanov, a avut o
prestaţie deosebită la acest turneu, reuşind trei victorii consecutive în faţa a trei adversari de marcă în polo-ul mondial: 9-4 cu Rusia, 6-5 cu Ungaria şi 8-7 cu Germania. România a fost urmată în clasament de Ungaria, Rusia şi Germania. „Cupa României“ a fost o verificare utilă a jucătorilor români în pregătirea pentru participarea la CM de nataţie de la Roma, turneu final programat în perioada 18 iulie – 2 august 2009. „Ne dorim să intrăm în primele opt locuri, dar ştim că va fi greu la CM. Suntem bucuroşi că am reuşit un turneu bun acum la Bucureşti. Cât despre faptul că am învins naţionala Ungariei, ţara mea natală, pot spune că nu sunt nici fericit, nici trist. E un meci important, dar a fost un turneu de pregătire, iar eu îmi doresc să câştigăm fiecare partidă“, a spus selecţionerul Kovacs Istvan.

Alexandru VÎRTOSU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS