14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRed Bull, dublă la Silverstone

Red Bull, dublă la Silverstone

Sebastian Vettel a câştigat cea de-a opta etapă a sezonului, Red Bull Racing înregistrând a doua dublă a ediţiei, după ce Mark Webber a terminat pe locul secund.

Pilotul german Sebastian Vettel, de la Red Bull-Renault, a câştigat detaşat Marele Premiu al Marii Britanii, după ce a terminat pe primul loc cele 60 de tururi (308,355 kilometri) ale circuitului de la Silverstone, fiind înregistrat cu timpul de o oră, 22 de minute, 49 de secunde şi 328 de sutimi. Neamţul a fost urmat în clasament de colegul său de echipă, australianul Mark Webber, în timp ce pe locul trei a sosit brazilianul Rubens Barrichello (Brawn-Mercedes). Liderul clasamentului, Jenson Button (Brawn-Mercedes), a sosit pe locul şase, în timp ce campionul mondial, Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), a trecut al 16-lea linia de sosire.
Clasamentul general al piloţilor după această cursă este următorul: 1. Jenson Button (Marea Britanie; 64 de puncte), 2. Rubens Barrichello (Brazilia; 41 de puncte), 3. Sebastian Vettel (Germania; 39 de puncte).
Primele trei locuri în clasamentul constructorilor sunt ocupate de Brawn GP (105 puncte), Red Bull (74,5 puncte) şi Toyota (34,5 puncte).

„E aproape ireal faptul că am reuşit“

La sfârşitul cursei de la Silverstone, câştigătorul Sebastian Vettel a afirmat că nu se aştepta la un succes atât de categoric, mărturisind că a simţit că nimeni nu s-a putut apropia de maşina excelentă (RB5) pe care a condus-o. „Silverstone este un circuit fantastic. Maşina a fost fantastică, incredibilă. Am putut să forţez din ce în ce mai mult şi pneurile au rămas consistente. Întreaga echipă a muncit foarte mult. E fantastic felul în care echipa a făcut această maşină să se comporte. Am dovedit că este un pas în direcţia potrivită, aşa că sunt foarte mulţumit“, a spus pilotul german. „Vreau să mulţumesc Silverstone-ului. Mi-a plăcut extrem de mult această cursă. Când m-am uitat la tribune, toată lumea era în picioare şi aplauda, iar atmosfera a fost extraordinară când am trecut prin dreptul steagului în pătrăţele. La asta visam atunci când eram mic şi priveam MP al Marii Britanii şi Mansell pilota. E aproape ireal faptul că am reuşit. Am câştigat acest MP şi sunt foarte fericit“, a conchis Sebastian Vettel.
Celălalt pilot de la Red Bull, Mark Webber, a spus că locul doi nu este exact ceea ce s-ar fi aşteptat, însă l-a consolat ideea că echipa sa a ieşit învingătoare: „E o zi grozavă pentru echipă. Sunt dezamăgit că n-am reuşit victoria. Nu cred că aş fi putut face mai multe aici, la Silverstone, şi îl felicit pe Sebastian. Aceşti băieţi s-au îngropat în schimburi de noapte şi atenţia la detalii este meritul lor“.

Barrichello continuă să-l şicaneze pe Button

Singurul pilot de la Brawn GP care nu a trecut neobservat în MP al Marii Britanii, Rubens Barrichello, s-a declarat foarte mulţumit de rezultatul său: „Sunt foarte mândru de locul trei reuşit la Silverstone. A fost un weekend dificil pentru echipă şi ştiam că, dacă temperaturile nu vor fi mai ridicate, atunci va fi incredibil de dificil să-i învingem pe cei de la Red Bull. Este satisfăcător faptul că am reuşit poziţia a treia, cel mai bun rezultat posibil pentru echipă, şi sunt mulţumit că am mai luat câteva puncte din avantajul lui Jenson Button (colegul său de echipă – n.r.) de la general“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS