10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTatăl Jelenei Dokic, condamnat la închisoare

Tatăl Jelenei Dokic, condamnat la închisoare

Damir Dokic (foto stânga), tatăl tenismanei Jelena Dokic (foto dreapta), a fost condamnat joi la 15 luni de închisoare, pentru ameninţările cu moartea pe care le-a făcut la adresa ambasadoarei Australiei la Belgrad.
„Sentinţa este deplasată şi vom face apel împotriva ei. Sperăm că tribunalul o va anula“, a spus Bosiljka Djukic, avocatul lui Damir Dokic.
Părintele jucătoarei de tenis de origine sârbă a fost arestat în prima decadă a lunii mai, după ce presa locală a scris despre faptul că acesta ar fi vrut să-i atace cu o armă de foc pe ambasadoarea Australiei şi pe soţul acesteia. Ulterior, poliţia s-a autosesizat şi a efectuat o percheziţie la casa lui Dokic, unde a găsit arme de foc deţinute legal, dar şi ilegal.   
Ameninţările lui Damir Dokic au survenit la scurt timp după ce o publicaţie din Australia a citat-o pe fiica sa, Jelena, povestind despre viaţa grea pe care a avut-o alături de tatăl său.
Jelena Dokic era, în anul 1999, pe primele pagini ale publicaţiilor, după victoria în faţa liderului mondial de atunci, Martina Hingis, în runda inaugurală a turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Atunci, Dokic a ajuns până în sferturi, iar în 2000 s-a calificat în semifinale.
Povestea tenismanei care s-a născut la Osijek nu a continuat însă la fel de frumos. Tatăl Jelenei şi totodată antrenorul ei a fost cel care i-a pus cariera în pericol. Din cauza comportamentului coleric şi a ieşirilor violente, sportiva a fost nevoită să ia o pauză şi să îşi rezolve problemele familiale. Din 2006, tenismana a început să cadă în clasamentul WTA, după ce pe 19 august 2002 ocupase locul patru.
În 2007, tenismana a disputat un singur meci, iar în 2008, din 45 de meciuri jucate, a câştigat 35 şi a ajuns pe locul 177 WTA. În 2009, Dokic a jucat la Australian Open, unde a ajuns până în sferturi, iar în luna mai a fost la Bucureşti, unde a participat la turneul GDF Open Suez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU