5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, la un pas de mondialele din China

România, la un pas de mondialele din China

Formaţia antrenată de Radu Voina trebuie să nu piardă contra Belarusului pentru a se califica.

Naţionala de handbal feminin a României este mare favorită la calificarea la Campionatul Mondial din China, care va avea loc în luna decembrie a acestui an. Elevele lui Radu Voina vor juca sâmbătă, cu începere de la ora 20.00, manşa retur a „dublei“ contra Belaruslui şi sunt avantajate inclusiv de un rezultat de egalitate, chiar şi de o înfrângere, cu condiţia ca oaspetele să nu înscrie mai mult de 31 de goluri. În turul din Belarus, Adina Meiroşu şi compania au reuşit să se impună cu scorul de 32-31, după 60 de minute pe care le-au dominat cu autoritate. Singura handbalistă incertă pentru meciul de astăzi este chimista Iulia Puşcaşu, care a acuzat dureri la spate la unul dintre ultimele antrenamente. Ca variante de rezervă, Voina le are pe Oana Şoit şi Clara Vădineanu. Naţionala feminină a ratat o singură prezenţă la un turneu final, la Campionatul European disputat acum trei ani, pe vremea în care tehnician era Gheorghe Tadici, iar tricolorele au fost eliminate la baraj de Serbia.

„Nu mă gândesc decât la calificare“

Tehnicianul naţionalei feminine, Radu Voina, spune că îi stă gândul numai la calificarea la Campionatul Mondial, deşi este unul dintre cei 48 de campioni mondiali la handbal decoraţi de preşedintele României, Traian Băsescu: „Eu mă gândesc la ziua de sâmbătă, când sper ca noi să punem bomboana pe tortul acestor zile dedicate handbalului. Îmi doresc calificarea înaintea unei victorii categorice, vreau ca fetele să facă un meci bun. Eu nu aş fi vrut să vin la premiere, dar, unde-i ordin, nu-i tocmeală. Domnul preşedinte Gaţu mi-a spus să vin şi aşa am făcut, dar gândul meu e la meciul de sâmbătă. Sunt lucruri frumoase care se întâmplă în aceste zile, dar tot la calificare îmi este gândul“.

Ultimele minute pentru Huţupan

Partida contra Belarusului va coincide şi cu retragerea de la echipa naţională a Luminiţei Huţupan Dinu, care va bifa partida cu numărul 200 sub tricolor. Handbalista, care s-a retras şi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, va evolua în ultimele cinci minute ale disputei şi, dacă totul va decurge conform planului, va marca cel puţin un gol pentru naţionala feminină. „Nu m-am pregătit în ultimele trei săptămâni, aşa că nu voi fi titulară, este normal să se întâmple aşa. Voi juca numai câteva minute şi fetele mi-au promis că vor scoate o aruncare de la şapte metri, pe care eu să o execut. Mă bucur că mă pot retrage într-o astfel de partidă de la naţionala României“, a spus Huţupan, care a reuşit să înscrie şi la ultima partidă jucată pentru Oltchim, contra Oţelului Galaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII