21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCupa este la Târgu Jiu. Cine o ia?

Cupa este la Târgu Jiu. Cine o ia?

Timişoara şi CFR Cluj luptă pentru un nou trofeu, într-un meci la care şi-au anunţat prezenţa inclusiv preşedintele Băsescu şi premierul Boc.

Cupa României a putut fi admirată vineri în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu, trofeul fiind expus şi sâmbătă în aceeaşi locaţie, între orele 11.00 şi 16.00. Deşi Primăria Târgu Jiu a dorit ca acesta să fie expus în parcul care găzduieşte operele lui Constantin Brâncuşi, oficialii federaţiei s-au opus. Cupa, din argint masiv, în greutate de 9,8 kilograme, este aşezată pe un soclu pentru a putea fi văzută mai bine şi este păzită de reprezentanţii Poliţiei Comunitare. Cei care nu au mai prins bilete la finala dintre CFR Cluj şi FC Timişoara vor putea urmări jocul pe un ecran gigant amplasat în Piaţa Prefecturii. Sponsorul competiţiei a montat aici mai multe corturi unde se comercializează bere, dar şi tricouri, şepci, fulare cu însemnele finalistelor. Finala de la Târgu Jiu se va disputa cu casa închisă, toate tichetele fiind epuizate. Cererea de bilete în Gorj a fost foarte mare, microbiştii declarându-se nemulţumiţi de numărul mic de bilete repartizat de Federaţia Română de Fotbal.

Finala începe
la 21.00

Federaţia Română de Fotbal a amânat cu 15 minute ora de start a finalei, de la 20.45 la 21.00, la solicitarea firmei de lumini care asigură spectacolul. Înainte de joc, la pauză şi la final are loc un grandios spectacol de lumini şi lasere, iar ca să se vadă mai bine era nevoie de întuneric. Aproape 1.000 de efective din cadrul Poliţiei, Jandarmeriei Gorj şi Dolj, Poliţiei Comunitare Târgu Jiu şi ISU Gorj vor fi mobilizate sâmbătă pentru a asigura buna organizare a finalei de la Târgu Jiu. Stadionul „Municipal“, gazda finalei, a fost dotat şi cu turnichete, însă sistemul de intrare nu era vineri funcţional.
Finala Cupei României dintre CFR Cluj şi FC Timişoara va fi precedată de finala Cupei României la fotbal feminin, ce va avea loc pe terenul sintetic, de la ora 16.00, dintre Ripensia Timişoara şi CS Târgovişte, precum şi de un duel fotbalistic al galeriilor de la Pandurii Târgu Jiu şi FC Timişoara, ce va avea loc în Complexul „Dolce Vita“ şi va fi arbitrat de Ion Crăciunescu, meci care are drept scop promovarea nonviolenţei pe stadioane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU