24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlex Piţurcă şi Păcurar, pe picior de plecare

Alex Piţurcă şi Păcurar, pe picior de plecare

Golgheterul echipei Pandurii, Alex Piţurcă, şi Alex Păcurar s-ar putea despărţi de gruparea gorjeană în această vară, după ce în ultimele etape nu au contat în planul tactic al antrenorului Sorin Cîrţu.

Cel mai bun marcator al gorjenilor în sezonul abia încheiat, Alex Piţurcă, autor a patru goluri, şi Alex Păcurar, unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti ai grupării gorjene, nu au mai intrat în vederile antrenorului Sorin Cîrţu în finalul returului. Piţurcă a evoluat, din postura de rezervă, în două jocuri în ultimele şase etape, în timp ce Păcurar a jucat în numai şapte partide în retur. Cei doi au fost doar rezerve cu Oţelul, Cîrţu motivând că nu a avut nevoie de ei. „Am gândit meciul pe alte calităţi ale unor jucători. Înainte de joc, am vorbit cu Păcurar şi am stabilit că poate o să fie nevoie de el, dar l-am scos pe Vasilache, iar Păcurar nu prea poate să joace în zona aceea. Ca să-l bag pe Păcurar în zonă centrală şi să-l scot pe Stancu nu mai era timp, pentru că se obişnuiseră acolo cei doi, Stancu şi Stângă, şi au avut şi randament. Nu au avut reuşite tehnico-tactice deosebite, dar Stancu a muncit şi era exact ce mi-am dorit acolo, în zona centrală, pentru că era un jucător foarte periculos în faţa sa. A avut, de fapt, doi adversari foarte greu de combătut, Bourceanu şi Giurgiu, cam ceea ce trebuie să fie doi mijlocaşi centrali cu agresivitate ca să recupereze baloane“, a afirmat Cîrţu.
Acesta l-a acuzat înainte de jocul cu Oţelul pe Păcurar că este prea gras, acumulând trei kilograme faţă de greutatea optimă. Jucătorul a replicat că are doar unul în plus şi nu este singurul din echipă. „Nu este adevărat că am trei kilograme în plus. Am doar unul, însă sunt şi alţii în situaţia mea“, a spus Păcurar.
Sorin Cîrţu l-a atacat şi pe Piţurcă, afirmând că „este un jucător blazat“. Este greu de crezut că ambii jucători vor continua în această situaţie sub comanda lui Cîrţu, mai ales că preşedintele Marin Condescu este dispus să se despartă de orice fotbalist în condiţii decente pentru club.

Tilincă, ocupat
în vacanţă

Cosmin Tilincă are un program foarte încărcat în această scurtă vacanţă. Atacantul pandurilor s-a programat pentru o operaţie, după care aşteaptă cu nerăbdare să se nască primul său copil. „Sunt nevoit să mai fac o operaţie pentru că e necesară îndepărtarea plăcuţei de metal din umăr. O să vorbesc în aceste zile cu medicul care m-a operat şi cred că voi fi programat săptămâna viitoare să fac operaţia la Cluj, pentru a fi aproape de casă. Pe lângă faptul că e şi o vacanţă scurtă, o să fie şi un program foarte încărcat pentru mine. Nu ştiu care va fi ordinea evenimentelor, pentru că trebuie să vină pe lume primul meu copil, dar sper că apuc eu prima dată să mă operez şi după aceea să vin acasă şi să fiu alături de soţia mea şi de băieţelul nostru Darius Cosmin, care va veni acum pe lume“, a spus Tilincă.

Juniorii B, în finală
la Salonta

Echipa de juniori republicani B de la Pandurii Târgu Jiu, pregătită de Eugen Pădureanu, s-a calificat în finala turneului de zonă ce are loc la Salonta, urmând să întâlnească duminică, de la ora 10.00, formaţia gazdă, Liberty. Pandurii s-au calificat printre primele opt echipe din ţară, după ce au învins pe FCM Bacău, 2-1 în primul meci şi pe Oţelul Galaţi, cu 3-0, în jocul al doilea. Clubul Pandurii Târgu Jiu a disputat finala turneului de zonă şi la juniorii republicani A, pierdută, scor 2-1, cu CFR Cluj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS