16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRadu Voina, atent la adversare

Radu Voina, atent la adversare

Handbalistele române pleacă joi spre Belarus pentru prima manşă a barajului de calificare la Mondiale. Tricolorele au primit toate informaţiile despre adversare şi, împreună cu selecţionerul, încearcă să găsească formula câştigătoare pentru partida de sâmbătă.

Naţionala de handbal feminin a României se pregăteşte la Vâlcea înainte de cele două partide ale turneului de calificare la CM, contra Belarusului. Elevele lui Radu Voina sunt în cantonament în staţiunea Băile Olăneşti şi se pregătesc la Sala „Traian“. Vestea bună este că interul Carmen Amariei, care a ratat cele două partide amicale contra Poloniei, şi-a reluat antrenamentele şi ar putea fi în teren în partida de sâmbătă din Belarus. În schimb, Florentina Stanciu este suspectă de ruptură de menisc şi va rata cele două partide. Selecţionerul Voina a luat decizia de a nu modifica lotul: „Nu mai chemăm pe nimeni, celelalte fete sunt în vacanţă. Sper să nu se mai întâmple nimic rău până la meciul de sâmbătă. Carmen s-a antrenat azi (ieri – n.r.), vom vedea care este starea ei la următoarele antrenamente“.
Astăzi este aşteptată să se alăture lotului şi extrema Cristina Vărzaru, proaspăt câştigătoare a campionatului din Danemarca şi a Ligii Campionilor Europeni. Voina spune că totul decurge conform planului, dar că Belarus are o echipă periculoasă: „Din prima zi după ce am aflat rezultatul tragerii la sorţi am început să studiem jocul adversarelor. În mare parte le ştiam stilul. Se bazează pe aruncări de la nouă metri, au un lot cu o medie de înălţime mare. Belarus este o echipă periculoasă, nu suntem dinainte calificaţi, trebuie să fim foarte atenţi. Spre Belarus plecăm joi, după antrenamentul de dimineaţă. Totul decurge conform planului, fetele se pregătesc bine, sunt montate la miza meciului“.

Joacă Huţupan în retur?

Luminiţa Huţupan Dinu ar putea evolua în ultima sa partidă la naţională în returul contra Belarusului, care va avea loc la Bucureşti, pe 13 iunie. „Vreau ca fetele să se întoarcă din Belarus cu un rezultat bun şi să aibă calificarea asigurată şi atunci aş putea să intru pe final de meci ca să mă retrag. Nu vreau să joc mult, sunt portari la naţională care să apere, e Paula Ungureanu, Mihaela Smedescu, am încredere în ele. Dacă echipa vine calificată şi nu vom avea emoţii, atunci eu voi intra“, a spus handbalista care s-a retras oficial de la Oltchim. „Nu spun că nu ar fi frumos să joace ultima sa partidă la naţională contra Belarusului. Nu ştiu ce să spun, Luminiţa a luat o decizie pe care o respectăm. Vom vedea ce va fi“, a spus selecţionerul Radu Voina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS