10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa amână fiesta pentru ultima etapă

Ştiinţa amână fiesta pentru ultima etapă

Steaua – U Craiova 2-1
Au marcat:
Toja ‘18, B. Stancu ‘80 / Fl. Costea ‘21.
Stadion „Steaua“, fără spectatori.
Steaua: Zapata – Golanski (‘43, Ogăraru), Ghionea, Goian, Petre Marin – Nicoliţă, Tiago Gomes, Toja, Semedo (‘74, Rusu) – B. Stancu, Dayro Moreno (‘59, Szekely). Antrenor: Massimo Pedrazzini.
„U“ Craiova: Bornescu – Dănănae, Găman, Stoica, Rose – Prepeliţă, Dilevski (‘81, Dina), Şoavă – Wobay (‘59, M. Costea), Njock (‘46, Baird), Fl. Costea. Antrenor: Jerry Gane.
Cartonaş galben: Ogăraru.
Au arbitrat: D. Kalopoulos – D. Saraidaris, Ch. Gennaios (toţi Grecia).

Alb-albaştrii au pierdut în Ghencea după un meci în care au jucat fără nerv, mai ales în partea a doua a întâlnirii.

Nouă ani departe de Europa, aproape 20 de ani fără victorie în Ghencea pentru Ştiinţa. Cifre care ar fi trebuit să-i făcă pe olteni să meargă în Capitală mai motivaţi, mai dornici decât oricând de reuşită, chiar dacă şi un egal le-ar fi fost de ajuns pentru a obţine biletele pentru Liga Europa. Prima repriză s-a jucat pe contre, prima oportunitate de gol aparţinând Stelei, după o fază lucrată de Dayro Moreno. Oltenii au răspuns prin şutul lui Florin Costea, mingea trecând la mică distanţă de poarta lui Zapata. B. Stancu (‘16) şi  Nicoliţă (‘17) i-au dat şi ei emoţii lui Bornescu. Acesta a fost învins un minut mai târziu, când Dayro Moreno a scăpat singur pe partea dreaptă şi a centrat în careu pentru Toja (‘18), care a înscris cu un şut bine plasat. Bucuria steliştilor n-a durat decât trei minute, Florin Costea marcând din lovitură liberă, de la peste 25 de metri. Dorel Stoica a sărit peste minge, bucureştenii au „spart“ zidul, iar Costea a şutat puternic, mingea a lovit bara şi a scuturat plasa. În continuare, gazdele au fost mai prezente în ofensivă, Dayro Moreno şi Nicoliţă fiind periculoşi în faţa porţii lui Bornescu, în timp ce Craiova a mai avut doar o ocazie prin Wobay, însă leonezul a şutat imprecis din poziţie favorabilă.
La reluare, craiovenii nu au arătat mare lucru. Au început promiţător, cu un şut în transversală a lui Dilevski în minutul 63, apoi, speriaţi parcă de şansa avută, s-au retras în apărare încercând să conserve prea devreme un rezultat care le-ar fi fost folositor. Socoteala alb-albaştrilor nu s-a potrivit cu a bucureştenilor, care au pus stăpânire pe joc şi au avut două ocazii mari prin nou-intratul Szekely (‘69 şi ‘74), la una dintre acestea stelistul nimerind transversala. Apoi, în minutul 79 Bornescu a respins de sub bară şutul lui Nicoliţă. Un minut mai târziu, Bogdan Stancu nu a mai ratat ţinta şi a marcat cu capul, după o centrare de pe partea dreaptă a lui Nicoliţă. A fost 2-1 pentru Steaua, după o partidă în care trupa lui Jerry Gane a evoluat fără nerv, iar Adrian Mititelu a concluzionat: „Am jucat ca o echipă care nu vrea să ajungă în Europa“

Dănănae, printre convocaţii la naţională

Şase dintre jucătorii Ştiinţei au fost convocaţi de Emil Săndoi la echipa naţională de tineret pentru meciul pe care tricolorii îl vor susţine pe 6 iunie la Torshavn, în compania reprezentativei Insulelor Feroe, din preliminariile CE „Under 21“, ediţia 2009-2011. Lung Jr., Barbu, Găman, Gângioveanu, Bărboianu şi M. Costea fac parte din jucătorii pe care se va baza Săndoi. La echipa mare, Răzvan Lucescu a apelat la doi jucători de la Universitatea, Florin Costea şi Ovidiu Dănănae pentru meciul cu Lituania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

72 COMENTARII