10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, dezinhibaţi la Cluj

Pandurii, dezinhibaţi la Cluj

CFR Cluj – Pandurii Târgu Jiu
Stadion „Dr. C. Rădulescu“, sâmbătă, ora 17.30, GSP TV
Formaţii probabile:
CFR Cluj:
Nuno Claro – Tony, Mureşan, Alcantara, Panin – Peralta, Dani – Viera, Culio, Dubarbier – Y. Kone.
Antrenor: Antonio Conceicao.
Pandurii: Mingote – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Vasilache, Murgan, Stângă, Tremonti – Tilincă, Raskovic.
Antrenor: Sorin Cîrţu
Vor arbitra: Fl. Ghimbăşan – D. Iliescu, Ad. Ghinguleac.

Fără teama retrogradării, Sorin Cîrţu le cere elevilor săi să evolueze fără complexe pe terenul campioanei CFR Cluj, acolo unde pandurii au pierdut o singură dată în ultimele trei sezoane.

Ţintind la locul 10, echipa Pandurii Târgu Jiu nu descinde în Gruia din postura victimei sigure. Statistica este de partea gorjenilor, care au învins la Cluj în două rânduri, cu acelaşi scor, 2-1, pierzând o singură dată, îngenuncheaţi de cursa nebună a lui Semedo, în primăvara anului 2007. Ultima ispravă, cea din sezonul trecut, a uimit lumea fotbalului românesc, Pandurii fiind singura echipă care a reuşit să învingă campionii la ei acasă. Cu Sorin Cîrţu pe banca tehnică, scorul întâlnirilor directe dintre cele două grupări este echilibrat. Pandurii Târgu Jiu s-a impus în tur la Târgu Jiu, scor 2-1, iar clujenii şi-au luat revanşa în Cupa României. Confruntările dintre Pandurii şi CFR Cluj au fost de fiecare dată tranşante, dar oficialii olteni nu ţin la tradiţie. „Având în vedere că meciurile dintre CFR Cluj şi Pandurii s-au finalizat de fiecare dată cu victoria uneia dintre echipe, este momentul ca acest joc să se termine nedecis“, a declarat vicepreşedintele clubului Pandurii, Viorel Temelescu. Şi secundul lui Cîrţu, Florin Bejinariu, este în asentimentul superiorului său. „Suntem pe poziţii de egalitate cu CFR Cluj în acest sezon, i-am învins în campionat, iar ei
ne-au scos din Cupa României“, a spus Bejinariu. Acesta mizează pe lipsa de motivaţie a gazdelor în campionat, aceştia fiind cu gândul la singurul obiectiv încă disponibil, Cupa României. „Mizăm pe faptul că echipa din Cluj a ratat un obiectiv în acest sezon şi nu va accede în Liga Campionilor. Singurul obiectiv care le-a mai rămas este finala Cupei României şi este posibil să-şi canalizeze eforturile către aceasta şi să folosească jucători care nu au prea activat în acest campionat“, a spus Bejinaru. Antrenorul grupării ardelene, Antonio Conceicao, nu se poate baza pe Mara, accidentat, Pereira şi Sousa, ambii suspendaţi.

Cîrţu vrea altă atitudine

Cu salvarea acontată matematic, Sorin Cîrţu doreşte altă atitudine a echipei sale la Cluj. „Noi ar trebui să arătăm că nu mai suntem stresaţi sau complexaţi de lipsa punctelor. Aştept de la băieţi altă atitudine. E un meci greu“, a spus Cîrţu. „Sorinaccio“ a ştiut întotdeauna să-şi motiveze echipa în faţa adversarilor din fruntea clasamentului, lucru remarcat şi de preşedintele Marin Condescu. „Ne-am salvat de la retrogradare, asta contează. Am învins toate echipele din fruntea clasamentului la Târgu Jiu. Am bătut Rapidul, Steaua, CFR, Craiova. Nu ne-am concentrat cu echipele de valoarea noastră şi aici am avut ceva probleme“, a afirmat Condescu. Dacă etapele trecute, Cîrţu a fost obligat să apeleze la improvizaţii în defensivă, la Cluj, acesta poate conta pe doi jucători indispensabili. „Or să revină Murgan şi Martinovic. Pentru noi, toate partidele sunt dificile“, a declarat „Sorinaccio“. Acesta nu i-a convocat pentru jocul cu CFR Cluj pe Alex Piţurcă, Stancu şi Păcurar, iar Hidişan, Vancea, Ghindeanu şi Rusu sunt accidentaţi.

Nu renunţă la locul 10

Indiferent de rezultatul jocului de la Cluj, Pandurii Târgu Jiu păstrează şanse la realizarea obiectivului din acest final de sezon, clasarea pe locul 10. Oficialii gorjeni cred că le sunt suficiente trei puncte în ultimele două etape pentru a-şi atinge scopul, mizând pe faptul că FC Argeş va pierde ambele dispute. „Nu ştiu dacă acest joc cu CFR Cluj ne influenţează îndeplinirea obiectivului, respectiv locul 10. Consider că meciul decisiv pentru ocuparea locului 10 este cu Oţelul Galaţi. Dacă facem un calcul matematic, Oţelul poate face 41 de puncte dacă punem jocul cu FC Argeş, ca şi câştigat. Noi, dacă vom bate Oţelul, în ultima etapă trecem de ei fără probleme. Şi nici nu va mai trebui să ţinem cont de eventuala retrogradare a lui FC Argeş“, a afirmat secundul Florin Bejinariu. „Lucrurile nu sunt pierdute pentru ocuparea locului 10. Urmează să jucăm cu CFR şi cu Oţelul. Sper să luăm patru puncte din cele două meciuri şi să terminăm campionatul pe locul 10“, a afirmat Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS