12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLionel Messi, regele mag al fotbalului

Lionel Messi, regele mag al fotbalului

Atacantul argentinian a fost lăudat de presa sud-americană după ce acesta a reuşit să câştige cu Barcelona titlul de campion al Primerei Division, Cupa Regelui Spaniei şi Liga Campionilor.

Atacantul argentinian al formaţiei FC Barcelona, Lionel Messi, a fost elogiat în presa din ţara sa natală, care îl consideră cel mai bun jucător din Europa. Jurnaliştii sud-americani l-au supranumit pe Messi „regele Romei“, după golul marcat de acesta în finala Ligii Campionilor, disputată pe stadionul „Olimpico“, din capitala Italiei.
„Regele mag este Lionel Messi. Este clar. Argentinianul a îndeplinit dorinţele multora. La începutul sezonului, Messi ne promitea tripla, iar miercuri seară cercul s-a închis. Liga Campionilor, titlul de campion în Spania şi Cupa Regelui Spaniei. Trei coroane pentru Majestatea sa, Messi. Tripla istorică a Barcelonei l-a avut pe el în prim-plan ca simbol, ca număr 10, ca marcator. La 22 de ani neîmpliniţi, el este cel mai bun jucător argentinian din lume şi poate după acest duel câştigat cu portughezul Cristiano Ronaldo, a devenit cel mai bun al planetei“, a scris cotidianul Clarin.
La rândul său, jurnalul sportiv Ole a titrat pe prima pagină: „Messi este regele Romei“. Sursa citată a notat: „Messi a strălucit într-o finală de lux, în care FC Barcelona a dominat clar şi foarte lejer pe Manchester United, asta şi datorită minunatului joc de pase“. Cotidianul a scos în evidenţă şi faptul că argentinianul a marcat al nouălea său gol în finala competiţiei şi a devenit astfel golgheterul Ligii Campionilor.
Ziarul La Nacion a ales o poză cu Messi în timp ce acesta ridica trofeul deasupra capului şi a scris că „micuţul argentinian a intrat în istoria fotbalului“. Sursa citată a notat şi o declaraţie a brazilianului Pele, care a spus despre Messi că ar trebui să i se acorde titlul de cel mai bun jucător în acest an.

Echipa lui Guardiola, mai bună decât cea a lui Cruyff

Nu numai Messi a fost lăudat pentru succesele Barcelonei din acest sezon, ci şi întreaga trupă condusă de Josep Guardiola. Fostul internaţional olandez Ronald Koeman, autorul unicului gol prin care FC Barcelona a câştigat Liga Campionilor în finala din 1992 cu Sampdoria, susţine că formaţia pregătită de Josep Guardiola este mai valoroasă decât cea pregătită de olandezul Johan Cruyff, la începutul anilor ‘90.
„Generaţia mea a reuşit câteva meciuri de excepţie la acea vreme, dar actuala formaţie a Barcelonei este ceva de vis. Elevii lui Guardiola practică un fotbal mult peste ce am jucat noi“, a spus noul tehnician al lui AZ Alkmaar.
La rândul său, fostul mare atacant olandez Johan Cruyff, antrenorul care a cucerit pentru prima dată în istoria Barcelonei trofeul Ligii Campionilor, a spus că succesul grupării catalane este construit „pe dorinţa permanentă de a ataca şi de a marca goluri“.
„Formaţia lui Pep Guardiola place oricărui iubitor al fotbalului. Va fi dificil pentru FC Barcelona să repete şi anul viitor performanţele pe care le-a reuşit în acest sezon, dar Guardiola va şti foarte bine ce trebuie făcut“, a spus olandezul.

Un milion de catalani au sărbătorit victoria

Jucătorii catalani au celebrat joi noapte alături de aproape un milion de suporteri pe străzile oraşului, fotbaliştii fiind plimbaţi într-un autocar fără acoperiş, după care au mers pe stadionul „Camp Nou“.
La aterizarea avionului cu jucătorii Barcelonei, antrenorul Pep Guardiola şi Carles Puyol au fost cei care au coborât primii cu trofeul şi l-au prezentat fanilor. Fotbaliştii au plecat apoi prin oraş la bordul unui autocar fără plafon, iar călătoria a durat aproximativ trei ore. Ei au fost urmaţi de alt autocar care difuza muzică. Presa spaniolă a apreciat că numărul total al fanilor strânşi pe străzile din Barcelona a fost de aproape un milion.
Componenţii echipei aveau tricouri albastre pe care era scris „Cupa, Campionatul şi Liga“, au cântat şi i-au stropit pe fani cu şampanie.
Clubul a lăsat intrarea liberă pe stadionul „Camp Nou“, iar 98.000 de fani au aşteptat peste o oră sosirea echipei, după care au avut loc alte manifestări.
FC Barcelona a câştigat miercuri Liga Campionilor după ce a învins cu 2-0 pe Manchester United. Miercuri seară, după meci, peste 100.000 de fani au sărbătorit succesul în centrul oraşului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS