10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNecula Răducanu: Ştiinţa poate bate pe oricine

Necula Răducanu: Ştiinţa poate bate pe oricine

Fostul portar nonconformist al Rapidului a afirmat că, deşi oltenii n-au învins „lanterna roşie“ a campionatului, Gloria Buzău, Universitatea este însă o echipă care ar putea surprinde pe oricine, indiferent de numele adversarului.

  – Aţi auzit că Ştiinţa trimite sâmbătă în teren o formaţie cu… Mitică Marcu şi Teo Ţarălungă? Veţi intra şi dumneavoastră în poarta Rapidului?
– După cum vezi, nu prea mă mai ocup de treaba asta numită fotbal, aşa că oltenii au scăpat de mine!
– Lăsând gluma la o parte, cum vedeţi acest derbi din Giuleşti?
– Este un meci pentru Europa League. Asta-i clar pentru toată lumea. Rapidul este pe val, are şi un punct avans faţă de Craiova, dar meciul începe de la 0-0. Va fi greu pentru ambele echipe. Dacă Universitatea a pierdut cu Buzăul, asta e! Ştiinţa vine în Giuleşti după, repet, un eşec, deoarece eu aşa numesc acest 1-1 cu Gloria Buzău.

„Craiova poate face probleme Rapidului“

– Cum aţi caracteriza echipa actuală a oltenilor?
– Ştiinţa este o echipă tânără, încă neexperimentată, dar care te poate surprinde la orice meci. Aşa că şi în Giuleşti Craiova poate să facă probleme Rapidului dacă ăştia ai lui Hizo nu-s atenţi!
– De cine vă place de la Universitatea?
– Cel mai mult îmi place de Wobay. E fotbalist! Îmi place şi de Florin Costea, pe care îl ştiu de mulţi ani, de pe vremea când jucam şi eu la Novaci în acea echipă patronată de Relu Ştefănoiu. Florin era pe la Vâlcea. Ei, de pe atunci îl ştiu. Între timp însă, Florin Costea a crescut nu numai ca vârstă, ci, mai ales, ca valoare. Mai îmi place fundaşul ăla mic, care-i iute ca toţi oltenii… Dănănae parcă-l cheamă, nu? Şi portarul Bornescu este valoros. Apropo de portari: Craiova, faţă de alte echipe, este acoperită bine, cu portari buni. Una peste alta, Universitatea este o formaţie valoroasă. Oltenii au un stil aparte, cunoscut în lumea fotbalului de mulţi, mulţi ani, au acea mentalitate oltenească.
– Cine va învinge sâmbătă în Giuleşti?
– Nu ştiu. Eu am jucat la Rapid, am fost cândva, de mult, dorit de Craiova, şi chiar am discutat despre un transfer la Universitatea, dar am rămas în Giuleşti. Aşa că se înţelege cine aş vrea să câştige… Spuneam mai înainte că Universitatea este şi imprevizibilă, ar putea să câştige orice meci, indiferent de numele adversarului!
– Veniţi la meci?
– Nu cred. După toate probabilităţile, voi fi la o emisiune la TV.

„Unirea Urziceni, cea mai echilibrată
şi constantă echipă“

– Cine credeţi că va câştiga acest campionat? Sau, mă rog, cine aţi vrea să-l câştige?
– Ei, ce întrebare?! Eu aş vrea ca Rapidul să câştige! Nu cred că Dinamo mai poate să piardă titlul.
– Şi dacă Unirea Urziceni bate pe Dinamo, iar TAS dă înapoi Timişoarei cele şase puncte câştigate de bănăţeni pe terenul de joc, ce ziceţi?
– Nu prea cred că Timişoara va reprimi punctele, dar cine ştie. Nu ştiu! Ar fi frumos ca şi Timişoara să ia titlul, ar merita. Acolo este o atmosferă deosebită, sunt suporteri fantastici, ceva frumos. În opinia mea însă, cea mai echilibrată şi constantă echipă este Unirea Urziceni. Este meritul lui Dan Petrescu acolo.
– Cu alte cuvinte, cel mai mult vă place Unirea Urziceni?
– Nu că-mi place mie, ci asta-i realitatea. Ce spun eu este la vedere! Ei, jucătorii lui Dan, sunt proaspeţi la fiecare meci, joacă fotbal, nu-l păcălesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII