14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCiobanu s-a impus la Praga, Moroşanu nu

Ciobanu s-a impus la Praga, Moroşanu nu

„Fiul lui Dracula“ a reuşit o victorie frumoasă în Cehia, dar „Moartea din Carpaţi“ a pierdut o luptă pe care o conducea, lăcomia jucând un rol important.

La Praga a avut loc o gală K1 la care au participat şi doi sportivi ai clubului Cotnari-Scorpions Iaşi, aceştia fiind luptătorii Cătălin Moroşanu, alias „Moartea din Carpaţi“, şi Sebastian Ciobanu, numit şi „Fiul lui Dracula“, ambii asistaţi la colţul ringului de antrenorul Mihai Constantin.
În partida disputată în capitala Cehiei, Ciobanu l-a învins fără drept de apel pe localnicul Petr Vondracek, cel care are două victorii la activ în faţa lui Ciprian Sora, dar care a capotat acum chiar la el acasă. Spre surprinderea tuturor, Cătălin Moroşanu a fost învins în ultimele secunde ale disputei de tânărul slovac de 23 ani, Thomas Kohut, care i-a aplicat ieşeanului o lovitură cu genunchiul la ficat, după ce „Moartea din Carpaţi“ avea un avantaj substanţial pentru o victorie la puncte.

Constantin: Înfrângerea lui Cătălin îmi aparţine

Antrenorul celor doi sportivi români, Mihai Constantin, a explicat rezultatele înregistrate astfel: „Ciobanu a obţinut la Praga o victorie strălucitoare, chiar acasă la Vondracek, adversarul său din capitala Cehiei. Înfrângerea lui Cătălin îmi aparţine însă mie, deoarece l-am pregătit pe Cătălin pentru lupta cu Antonin Dusek, un fost boxer, dar, înainte de meciul de la Praga, ni s-a schimbat adversarul şi a urcat pe ring Thomas Kohut, care provine din tai-box. Noi ne-am pregătit timp de trei săptămâni pentru această gală la clubul german Universum Boxing Promotion, unde am pus accentul pe loviturile de braţ, pentru că ar fi trebuit să luptăm cu acel fost boxer. Împotriva noului adversar din Slovacia, noi trebuia să facem o pregătire specifică în lupta cu genunchii, pe care nu am efectuat-o din motivele menţionate. În mod normal ar fi trebuit să refuzăm adversarul, dar, în această situaţie, am fi putut avea de suferit pe viitor, nemaifiind programaţi în luptele de pe ringurile din Europa în următorii doi ani. Pe 3 iulie, Moroşanu va lupta însă la gala K1 din Bosnia şi acolo îşi va putea lua revanşa“.

Îl vrea pe celebrul Mighty Mo

În cadrul unei conferinţe de presă, Cătălin Moroşanu a afirmat că este foarte supărat în urma înfrângerii de la Praga, dar a avut multe de învăţat. „Am fost mai puţin inteligent pe ringul de la Praga, unde puteam obţine victoria la puncte. Eram detaşat deja în faţa adversarului, dar am vrut un nou KO! Am primit un genunchi în ficat în ultimele secunde ale meciului şi nu am mai putut continua lupta. În viaţă trebuie să înveţi şi din greşeli. Îmi doresc nespus revanşa în faţa lui Kohut. În cadrul galei K1 Bosnia, din iulie, îmi doresc un adversar puternic. Aş dori să lupt cu renumitul Mighty Mo, pe care vreau să-l înving.
Mighty Mo este un sportiv scump, va cere probabil mulţi bani pentru a lupta în Bosnia. Dacă va ajunge acolo, eu mi-l doresc ca adversar, pentru a demonstra că înfrângerea de la Praga a fost doar un accident!“, a spus Cătălin Moroşanu.
Câştigătorul de la K1 Praga, Sebastian Ciobanu, a menţionat: „Sunt bucuros pentru mine, dar trist pentru Moro. Am venit aici cu mănuşile cu care l-am învins pe Vondracek, care mai au pe ele şi mici urme de sânge. Sângele lui! În acest an am deja cinci meciuri la activ şi urmează pentru mine o perioadă de odihnă şi de refacere“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU