10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii ploieşteni pregătesc şampania

Baschetbaliştii ploieşteni pregătesc şampania

CSU Asesoft Ploieşti a câştigat miercuri seară şi al doilea meci al finalei cu Elba Timişoara, scor 90-82, şi se pregăteşte să obţină mâine trofeul, în faţa propriilor suporteri.

Ploieştenii sunt hotărâţi să câştige cel de-al şaselea trofeu consecutiv de campioană. Deşi în semifinale au fost la un pas de eliminare, ploieştenii au reuşit să întoarcă roata în favoarea lor şi să se califice în finală, acolo unde au câştigat primele două meciuri şi au nevoie de o singură victorie în următoarele trei partide (două pe teren propriu) pentru a deveni campioni.
Măcinată de probleme financiare, Elba Timişoara nu a reuşit miercuri seară să se menţină în plasa campionilor de la Asesoft, irosind o şansă importantă în această finală, cunoscut fiind faptul că este greu să câştigi în sala timişoreană. Primul sfert a stat sub semnul echilibrului, oaspeţii deschizând scorul printr-o aruncare de 3 puncte a lui Cepulis. Timişorenii, conştienţi de importanţa partidei, au menţinut o diferenţă redusă, reuşind chiar să se impună în prima parte cu 19-18 după un coş de trei puncte al lui Markovic. Impulsionaţi de un public frenetic, timişorenii s-au distanţat la mijlocul sfertului secund la nouă puncte (33-24), însă experienţa elevilor lui Vladimir Arnautovic i-a readus în joc pe campioni, la pauză rezultatul fiind 43-42.

Nu s-a schimbat nimic nici după pauză

Căderea decisivă a gazdelor a venit în sfertul trei, atunci când, deşi recuperaseră un deficit de opt puncte (58-60), Păltinişanu & co. au pierdut definitiv frâiele partidei, permiţându-le ploieştenilor să se distanţeze din nou la zece puncte (58-68). Cu un ultim efort, Elba încearcă să se apropie pe final, însă resursele fizice nu le permit timişorenilor să revină, victoria aparţinând ploieştenilor, cu scorul de 90-82. Pentru Elba au punctat: Păltinişanu (20), Velickovic (14), Dzambic (13), Markovic (11), Pesic (10), Grubisic (7), Vasojevic (4), Czmor (3). Punctele campionilor din Ploieşti au fost reuşite de: Burlacu (23), Hargrove (16), Jones (15), Cepulis (9), Griffith (8), Căruţaşu (6), Curtis (6), Osmokrovic (5) şi Krauser (2). Meciul trei, posibil ultimul, se va disputa mâine, la Ploieşti.
În finala mică a competiţiei, CS Otopeni a învins pe CSU Sibiu, pe teren propriu, scor 94-93, şi a egalat scorul general la unu. Următoarea întâlnire va avea loc mâine, la Sibiu.
Cele două finale se dispută după sistemul cel mai bun din cinci întâlniri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS