10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUEFA a acordat României încă o competiţie majoră

UEFA a acordat României încă o competiţie majoră

Turneul final al Campionatului European de juniori Under 19, ediţia 2010-2011, a fost atribuit ţării noastre de Comitetul Executiv al UEFA, după ce, în ianuarie, acordase oraşului Bucureşti dreptul de a organiza finala UEFA Europa League, ediţia 2011-2012.

Comitetul Executiv al UEFA, întrunit la Bucureşti, a hotărât în prima sa şedinţă ca turneul final al Campionatului European de juniori Under 19, ediţia 2010-2011, să fie găzduit de România. Oraşele şi datele de disputare vor fi stabilite ulterior, echipa României urmând să fie calificată direct la această fază finală.
Directorul general al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Ionuţ Lupescu, a spus că principalul atu al României îl reprezintă noul stadion „Naţional“, care va fi finalizat în 2010.
„Vom organiza, în 2011, Campionatul European Under 19. Principalul stadion al ţării noastre va fi gata în 2010. Am adus încă o competiţie în România şi cred că am reuşit astfel să intrăm în rândul ţărilor importante ale fotbalului european“, a spus oficialul FRF.
Este a doua competiţie fotbalistică atribuită României după ce Comitetul Executiv al UEFA a hotărât, pe 29 ianuarie, la Nyon, să acorde oraşului Bucureşti şi noului său stadion „Naţional“ dreptul de a organiza finala UEFA Europa League, ediţia 2011-2012. România a găzduit un ultim turneu internaţional important în 1998, atunci când s-a organizat, la Bucureşti, turneul final al Campionatului European de tineret.

Platini ia măsuri împotriva rasismului

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a cerut, la cea de-a doua şedinţă a Comitetului Executiv de la Bucureşti, toleranţă zero faţă de actele de rasism, propunând ca arbitrii să aibă posibilitatea de a opri meciurile în cazul unor astfel de incidente.
„Preşedintele Michel Platini a propus o acţiune decisivă şi puternică împotriva rasismului, în baza Legii 6 din cadrul Legilor Jocului, care permite arbitrului să oprească sau să suspende un meci din cauza oricărei interferenţe din exterior“, se arată într-un comunicat oficial al UEFA.
Comitetul Executiv al UEFA s-a întrunit la Bucureşti pentru prima dată în noua formulă, după ce au fost aleşi şapte noi membri la cel de-al XXXIII-lea Congres Ordinar al UEFA din luna martie, desfăşurat în Copenhaga. Forul european va analiza propunerea în cadrul următoarei întâlniri, care va avea loc la Vilnius (Lituania), pe 1 şi 2 iulie.

FRF şi-a sărbătorit cu fast centenarul

La dineul organizat marţi seară, la Palatul Parlamentului, de Federaţia Română de Fotbal, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înfiinţare, au participat actualul preşedinte al UEFA, Michel Platini, alături de fostul conducător al forului, Lennart Johansson, şi alte aproximativ 600 de persoane. Printre participanţi se regăsesc reprezentanţi ai mai multor cluburi din primele trei eşaloane, reprezentanţi ai FRF, oameni de afaceri, foşti fotbalişti, reprezentanţi ai UEFA şi FIFA. Din afara lumii fotbalului au fost invitaţi secretarul de stat Octavian Belu, consilierul prezidinţial Mariana Bitang sau fostul tenisman Ilie Năstase.
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi directorul general, Ionuţ Lupescu, au venit împreună cu soţiile, la fel ca şi fostul conducător al UEFA, Lennart Johansson, în timp ce actualul şef al forului european, Michel Platini, a venit neînsoţit.
De la dineu a lipsit preşedintele FIFA, Joseph Blatter, care şi-a anulat sosirea în România din motive medicale. El i-a trimis o scrisoare şefului FRF, Mircea Sandu, prin care îl anunţa că nu va putea participa la sărbătorirea Centenarului Federaţiei Române, iar motivul este „o sinuzită acută şi recurentă“.
„Nu voi fi capabil să întreprind călătoria la Bucureşti din cauza unei sinuzite acute şi recurente. Pentru moment, nu am posibilitatea să călătoresc cu avionul. Regret că nu voi participa la eveniment şi vă informez că secretarul general Jerome Vlacke va reprezenta FIFA, în timp ce Michel Platini mă va reprezenta personal“, se arată în scrisoarea lui Joseph Blatter către Mircea Sandu, publicată pe site-ul FRF.
Joseph Blatter mai menţionează că a fost onorat să primească invitaţia din partea FRF şi susţine că abia aşteaptă să se vadă cu Mircea Sandu cu ocazia următorului Congres al FIFA, care va avea loc în Bahamas.
În afară de preşedintele FIFA, Joseph Blatter, la centenarul FRF nu a participat nici vicepreşedintele Federaţiei Germane de Fotbal, Franz Beckenbauer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII