8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtefania Sandu a luat bronzul la CE

Ştefania Sandu a luat bronzul la CE

Karateka Ştefania Sandu, numărul unu în România, a câştigat medalia de bronz la categoria – 55 kg, la Campionatul European (EKF) desfăşurat în capitala Croaţiei, Zagreb. Ştefania Sandu, legitimată la clubul „Sportul Studenţesc" Bucureşti, componentă a lotului naţional de karate modern, este multiplă campioană naţională şi europeană de stil.

Antrenorul federal Adrian Ghinea a afirmat că rezultatul este „cel mai important din ultimii trei ani, România reuşind această performanţă în 2001 la Sofia, la CE de Karate (EKF), în 2002 la Madrid, în cadrul CM de Karate (WKF), prin aceeaşi sportivă, şi în 2006 la Tampere (WKF), prin sportiva Claudia Niţu".

Cea de-a 44-a ediţie a CE de la Zagreb s-a desfăşurat sub egida Federaţiei Mondiale de Karate (WKF), singura federaţie de profil cu recunoaştere olimpică. „În octombrie, la Copenhaga, se va decide intrarea karateului ca sport olimpic, ceea ce înseamnă o şansă la o nouă medalie pentru România", a spus Adrian Popescu Săcele, preşedintele FR de Karate Modern.

La competiţia din Croaţia au concurat 560 de sportivi din 44 de ţări, fiecare ţară având dreptul să aducă un singur sportiv pe categoria de greutate, din toate stilurile de karate recunoscute de Federaţia Mondială de Karate. România a participat cu zece sportivi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS