17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, lipsiţi de apărare la Bistriţa

Pandurii, lipsiţi de apărare la Bistriţa

Sorin Cîrţu se vede obligat să apeleze la improvizaţii în defensivă pentru jocul cu Gloria Bistriţa, unde nu poate conta pe Martinovic, Cardoso şi Grecu.

 

Indisponibilităţile lui Cardoso, accidentat, şi Grecu, suspendat, lasă descoperit flancul stâng al apărării pandurilor la Bistriţa, acolo unde Sorin Cîrţu trebuie să găsească soluţii de compromis. Tehnicianul are probleme şi în centrul apărării, unde lipseşte Martinovic, accidentat, Rusu fiind cu siguranţă înlocuitorul acestuia. „Jucăm cu ce avem. O să-l folosim pe Murgan în centrul defensivei. Murgan e bun la toate. Pe stânga este Stancu, poate îi pun pe Ghindeanu, Popete, Rusu, avem multe soluţii. Rusu cred că se face bine până la jocul cu Bistriţa. O dovedim noi. Până la urmă, şi Vasilache poate să joace, care-i problema?", a spus Cîrţu. Altă improvizaţie făcută cu Poli Iaşi – Păcurar ca mijlocaş stânga – nu a dat roade, fotbalistul fiind schimbat la pauză. „Nu a mers treaba, dar nu înseamnă că nu mai încercăm", a mai spus tehnicianul. „Sorinaccio" afirmase după meciul cu FC Timişoara că nu-l va mai folosi pe Păcurar ca mijlocaş de bandă, acesta alegând să concureze doar pentru un post în centrul liniei mediane.

 

Romel, alături de Jenel

 

Romeo Paşcu, un apropiat al lui Jean Pădureanu, preşedintele echipei Gloria Bistriţa, a fost desemnat ca observator de joc la partida Gloria Bistriţa-Pandurii Târgu Jiu, programată sâmbătă, de la ora 18.00. Presa a speculat de-a lungul timpului că ambii au făcut parte din „Cooperativă", Paşcu, zis Romel, fiind pe atunci preşedintele formaţiei FC Braşov. Gloria Bistriţa este obligată să câştige pentru a nu risca să joace în Liga a II-a, echipa lui Ovidiu Sabău aflându-se la doar două puncte de prima poziţie retrogradabilă. „Dacă vom reuşi să câştigăm cu Pandurii, vom ieşi din acest impas al crizei de puncte. Fiecare partidă va fi dificilă, nu se va da nimeni la o parte. Jucăm sâmbătă cu Pandurii, o echipă bună, cu un tehnician bun", a spus Csaba Borbely. Şi antrenorul Ovidiu Sabău se teme să nu ajungă în eşalonul secund. „Ne temem de retrogradare. Încă nu ne-am salvat", a afirmat Sabău.

 

„Iordache are numai de pierdut“

 

Ilie Iordache a ratat un contract foarte avantajos la AEK Atena şi are puţine şanse să revină pe teren până nu se va finaliza în instanţele civile litigiul cu Pandurii Târgu Jiu. Acuzat de fals şi uz de fals, Iordache este blocat printr-o ordonanţă prezidenţială şi trebuie să se prezinte pe 14 mai la un nou termen de judecată la Tribunalul Gorj. Preşedintele pandurilor explică şi motivele pentru care
nu-şi permite să-l lase pe Ilie Iordache liber de contract. „Decizia CAF este greşită, bazată pe date false, furnizate de jucător. Eu aş vrea să-l las în orice moment liber, dar este deţinut în coproprietate cu Dinamo Bucureşti. În momentul în care noi l-am lăsa să plece liber, atunci ei vor dori să-şi recupereze această parte de 50% de la noi, care se cifrează în jurul sumei de 500.000 de euro. Noi puteam să mergem la TAS, pentru că nu ne-am adresat nici unei comisii fotbalistice. Până la urmă, noi ne-am adresat unei instanţe civile, invocând un conflict de muncă. În orice caz, eu cred că jucătorul este sfătuit prost. În acest moment, el nu joacă şi vă spun că nici nu va juca pentru că se va constata că această decizie a CAF nu este în regulă. Are numai de pierdut", a spus Condescu

 

Mohora, dublă pentru Pandurii

 

Şapte jucători din lotul pandurilor au evoluat ieri la Târgu Jiu, alături de juniori din grupa 1990, în amicalul cu formaţia de Liga a III-a, Jiul Rovinari, în timp ce restul componenţilor echipei lui Sorin Cîrţu s-au antrenat separat. Pandurii Târgu Jiu a câştigat cu 3-0, golurile fiind marcate de Mohora (2) şi Tilincă. „Sorinaccio" a folosit următorul unsprezece: Mingote – Popete, Vancea, Stoian, Stancu – Mohora, Militaru, George, Luţu – Pârvu, Tilincă. Autorul „dublei" cu Jiul, Mohora, este în atenţia lui Sorin Cîrţu încă din iarnă, acesta pregătindu-se cu Pandurii în turneul din Antalya. Alt jucător de perspectivă, Militaru, se va pregăti cu Pandurii până la finalul sezonului, după ce Minerul Lupeni, echipă la care a fost împrumutat, nu a respectat condiţiile împrumutului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU