6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCursă pentru şefia atletismului

Cursă pentru şefia atletismului

Sorin Matei, actualul preşedintele al Federaţiei Române de Atletism, luptă pentru un nou mandat cu fosta campioană olimpică Doina Melinte. Alţi antrenori olteni candidează pentru celelalte funcţii.

 

Atletismul românesc îşi alege astăzi noii conducători, în cadrul Adunării Generale, programate la ora 10.00, la Sala-amfiteatru a hotelului „Turist" din Bucureşti.

În cursa pentru preşedinţia federaţiei din strada Primo Nebiolo se află doi candidaţi, actualul conducător al forului, Sorin Matei, şi fosta atletă Doina Melinte.

Concurenţa este mult mai mare pentru funcţiile de vicepreşedinţi, acolo unde există şapte candidaţi, care vor fi aleşi de cei 233 de delegaţi cu drept de vot: Violeta Beclea Szekelly, George Boroi, Gabriela Szabo, Corina Tifrea, Eleodor Roşca, Traian Badea şi Nicolae Curta. Aceştia luptă pentru cele patru locuri în Consiliul Federal.

Pentru cele opt funcţii din Consiliul Federal, secţiunea A, destinată membrilor regionali, au fost propuşi 23 de candidaţi. Pentru regiunea Sud-Vest Oltenia concurează: Cătălin Brânduşoiu, Ion Bura, Nicolae Onescu, Ionela Târlea.

Pentru cele şase posturi din secţiunea B a Consiliului Federal, destinată membrilor simpli, sunt 24 de candidaţi, aceştia fiind: Dorin Arădăvoaicei, Vasile Bogdan, Mircea Buhlea, Ion Bura, Silviu Casandra, Cristian Dragomir, Gheorghe Dulgheru, Cătălin Ganera, Zsolt Gyongyossy, Cristian Iacoban, Monica Iagăr, Costel Ionescu, Ioan Măcelaru, Nicolae Mărăşescu, Octavian Mazaran, Liliana Mihăilescu, Alin Păunescu, Virgiliu Preda, Gheorghe Rugină, Dan Serafim, Valeriu Tomescu, Adrian Tudor, Grigore Ursanu şi Dumitru Văduvoiu.

 

„Nu există concurenţă între noi“

 

Actualul preşedinte al FRA, Sorin Matei, se află în funcţie de doi ani, fiind ales în detrimentul lui George Boroi şi al Doinei Melinte, după demisia lui Ilie Floroiu.

Sorin Matei, cel care înainte să preia conducerea federaţiei deţinea funcţia de director la CSM Craiova, a spus ieri, pentru Gazeta de Sud, că mult mai important va fi viitorul Consiliu Federal decât cine va fi ales preşedintele federaţiei: „Funcţionarea eficientă a comisiilor de specialitate este esenţială în activitatea unei federaţii".

Fostul săritor în înălţime, care deţine a patra performanţă mondială all-time (2,40 m), a zis că nu o priveşte pe Doina Melinte ca pe o adversară: „Nu există concurenţă între noi. Suntem doi candidaţi pentru un post, dar mai presus de asta suntem colegi, prieteni. La alegeri, fiecare persoană optează pentru cineva".

Dacă Sorin Matei este diplomat, fosta campioană olimpică Doina Melinte a declarat în nenumărate rânduri că „multă lume este nemulţumită de activitatea acestuia". „Sorin Matei, ca sportiv de performanţă, nu a spus prea multe. Eu aş putea să spun mult mai multe, nu numai ca medalii, ci şi ca rezultate în administraţie publică. Multă lume este nemulţumită de ce a realizat Sorin Matei şi e dreptul meu să candidez".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS