10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRăzvan Lucescu este noul selecţioner al României

Răzvan Lucescu este noul selecţioner al României

Antrenorul lui FC Braşov a fost mandatat ieri de Comitetul Executiv al FRF să preia banca tehnică a naţionalei tricolore.

Antrenorul echipei FC Braşov, Răzvan Lucescu, a fost validat ieri în funcţia de selecţioner al României, în urma şedinţei Comitetului Executiv care a analizat propunerea făcută de directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu. Noul selecţioner va avea ca obiectiv calificarea echipei naţionale a României la Campionatul European din 2012, după ce şansele de accedere la turneul final al CM din 2010 sunt compromise.
Răzvan Lucescu a fost numit în funcţie în locul lui Victor Piţurcă, acesta fiind demis luna trecută de Comitetul Executiv al FRF în urma rezultatelor slabe din preliminariile CM din 2010.

Mircea Sandu: Trebuie să ajungem la EURO 2012

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că Răzvan Lucescu trebuie să califice naţionala României la EURO 2012, iar pentru îndeplinirea acestui obiectiv va avea la dispoziţie 15 luni, timp în care poate pregăti preliminariile pentru turneul final.
„Este problema antrenorului dacă aduce tineri sau nu la naţională. El are responsabilitatea să califice echipa. Cum o face este problema lui şi a staff-ului pe care îl va conduce. Acest antrenor va avea un mare avantaj, în sensul că va avea 15 luni la dispoziţie până la startul preliminariilor Euro 2012. Adică până în septembrie 2010. Are zece meciuri la dispoziţie, cinci oficiale şi cinci amicale. Plus, probabil, alte acţiuni pe care el le va comanda în plan intern. Timpul de pregătire ar fi suficient“, a spus Mircea Sandu.
Oficialul forului fotbalistic român a mai precizat şi alte motive pentru care Răzvan Lucescu va fi numit selecţionerul României: „Pasiunea, relaţia foarte bună pe care o creează cu jucătorii, planurile tactice pe care le-am văzut până acum în cadrul echipelor pe care le-a antrenat, performanţa sportivă în plan internaţional, sfert de finală în cupele europene, câştigarea unui trofeu şi clasarea pe locul doi în campionat, promovarea cu Braşov, relaţia bună cu presa“.

Ionuţ Lupescu: Răzvan este un băiat de viitor

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a dezvăluit că fostul selecţioner Victor Piţurcă s-a aflat printre persoanele cu care s-a consultat în privinţa alegerii noului tehnician al echipei naţionale a României.
„M-am sfătuit şi cu Piţurcă atunci când l-am ales pe Răzvan Lucescu ca selecţioner. Am vorbit mult cu privire la asta cu Mircea Sandu, Belodedici, Kassai, Prodan şi cu Prunea. Toţi suntem oameni de fotbal. Răzvan este un băiat de viitor, nu cred că vor fi probleme cu adaptarea sa“, a spus Lupescu, care a precizat că Lucescu Jr. va avea un salariu mai mic decât fostul selecţioner.

Lucescu Jr., antrenor din 2004
Răzvan Lucescu are 40 de ani şi şi-a început cariera de antrenor la FC Braşov, în 2004, formaţie pe care a reuşit să o salveze de la retrogradare, iar între 2004 şi 2007 a pregătit echipa Rapid Bucureşti, cu care a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei UEFA şi a câştigat două Cupe ale României. Din 2007, acesta a revenit la FC Braşov, reuşind să o promoveze în prima divizie în vara trecută, iar în prezent se situează pe locul opt, după 27 de etape. El are 135 de meciuri în Liga I ca antrenor, dintre care 63 sunt victorii, iar 43, remize.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII