10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDiţă a sfătuit-o pe Radcliffe să alerge mai puţin

Diţă a sfătuit-o pe Radcliffe să alerge mai puţin

Campioana olimpică la maraton la JO 2008, Constantina Diţă, o sfătuieşte pe britanica Paula Radcliffe să facă un număr mai mic de kilometri la pregătiri şi să se odihnească mai mult dacă îşi doreşte medalia de aur la JO 2012 de la Londra, informează ediţia online a publicaţiei The Guardian.

Radcliffe alerga 230 de kilometri pe săptămână, iar Diţă, în vârstă de 39 de ani, a afirmat că recuperarea după antrenamente este foarte importantă. „Nu am discutat cu Paula despre antrenamente şi despre secretul câştigării aurului la Jocurile Olimpice. Poate că vrea să facă din ce în ce mai mult, dar trebuie să reducă numărul de kilometri", a spus maratonista olteană, care aleargă în jur de 185 de kilometri pe săptămână.

„Eu mă odihnesc mai mult şi alerg mai puţin. Nu mai pot să fac la fel de mult ca atunci când eram mai tânără. Acum este mai greu, dar vârsta nu este importantă. Atunci când simţi că ai corpul pregătit pentru antrenamente, te mai poţi pregăti mulţi ani. Îmi pare rău că ea este accidentată acum şi nu va participa la Maratonul de la Londra", a spus Diţă. Ediţia din acest an a Maratonului de la Londra va avea loc duminică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS