14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPepe a oripilat lumea sportului

Pepe a oripilat lumea sportului

În meciul de marţi, cu Getafe, fundaşul portughez al echipei Real Madrid a comis cel mai urât fault din istoria fotbalului spaniol şi se aşteaptă la o suspendare de lungă durată.

Fundaşul de 30 de milioane de euro al lui Real Madrid, portughezul Pepe, a comis, conform presei iberice, „cel mai oribil fault din istoria fotbalului spaniol“ în meciul de marţi, cu Getafe, scor 3-2, în etapa a 32-a din Primera Division. El a fost eliminat şi este pasibil de o suspendare până la sfârşitul acestui sezon.
Faultul lui Pepe asupra lui Casquero, din finalul meciului cu Getafe, a oripilat lumea fotbalului mondial. Incidentul s-a petrecut în minutul 87, la scorul de 2-2, când Pepe l-a împins în careu pe Francisco Casquero şi l-a lovit de două ori cu piciorul. Jucătorul lui Real l-a lovit apoi în faţă pe Juan Albin, fiind eliminat de pe teren. Conducerea clubului Getafe cere suspendarea portughezului pentru minimum zece meciuri.
„Pepe trebuie să fie suspendat pentru cel puţin zece meciuri. Nu poţi să îţi loveşti un adversar în halul ăsta! Un astfel de comportament nu trebuie să fie tolerat!“, a spus Angel Torres, preşedintele clubului Getafe.
La rândul său, atacantul lui Getafe, Casquero, a declarat că îl iartă pe Pepe, dar speră că acesta va fi sancţionat cu severitate de Comisia de Disciplină.
„Eu l-am iertat, dar este urât ceea ce a făcut. Sper ca sancţiunea Comisiei de Disciplină să fie severă“, a afirmat colegul românului Cosmin Contra.

Ramos îşi apără jucătorul

Juande Ramos, antrenorul formaţiei Real Madrid, l-a apărat pe internaţionalul portughez, susţinând că acesta nu a intenţionat să-şi lovească adversarul.
„Pepe s-a enervat când arbitrul a acordat penalti şi a vrut să lovească în aer, nu în adversar. Sunt sigur că membrii Comisiei de Disciplină vor vedea acest lucru“, a spus Juande Ramos.
Fotbalistul madrilenilor şi-a cerut scuze pentru incidentul în care a fost implicat: „Lumea ştie că acesta nu este stilul meu, îmi cer scuze. Nu s-a dat penalti când Higuain a fost faultat, dar s-a dat la Casquero. Totul s-a întâmplat foarte repede şi m-am pierdut, nu-mi pot explica“.
Higuain a primit galben pentru simulare, iar clubul va face apel la sancţiune, deoarece el este suspendat în meciul cu Sevilla. Acelaşi jucător a adus victoria lui Real Madrid în ultimele faze ale meciului.
Pepe a declarat ieri că, pentru a se reabilita în ochii fanilor şi colegilor săi, este dispus să accepte orice sancţiune din partea Comisiei de Disciplină.
„Sunt distrus şi foarte trist. Vreau să-mi cer scuze jucătorilor, familiilor, fanilor şi colegilor mei. Eu mereu am fost corect. Sunt dispus să accept orice sancţiune care mi se va impune“, a afirmat Pepe, al cărui caz va fi analizat astăzi de Federaţia Spaniolă de Fotbal, jucătorul riscând, conform presei iberice, până la 12 etape de suspendare.

Mulţi indisponibili în lotul Realului

Arjen Robben, mijlocaşul olandez al lui Real Madrid, a suferit o leziune la muşchii coapsei drepte în partida de marţi, cu Getafe, şi va fi indisponibil trei săptămâni, motiv pentru care nu va putea evolua în meciul cu rivala FC Barcelona, programat pe 2 mai. Internaţionalul batav, care are 25 de ani, a fost înlocuit după numai 17 minute de la intrarea sa pe teren în confruntarea de marţi. Staff-ul medical al grupării madrilene a anunţat că Robben, care a suferit cea de-a noua leziune musculară de când s-a transferat la Real, va sta departe de gazon două – trei săptămâni.
Campioana en-titre din Primera Divison nu se va putea baza în derbiul cu FC Barcelona pe aportul lui Arjen Robben, Wesley Sneijder, ambii accidentaţi, şi nici pe serviciile fundaşului portughez Pepe, care va primi o suspendare de lungă durată după ce şi-a lovit deliberat un adversar în partida cu Getafe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS