27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPunct norocos pentru Ştiinţa

Punct norocos pentru Ştiinţa

FC Braşov – „U“ Craiova 1-1

Stadion „Tineretului“, spectatori: 10.000.

Au marcat: Surdu ‘5 / Fl. Costea ‘88.

FC Braşov: Coman – Rui Duarte, B. Nicolae, Orosz, Senin – Roman (‘72, Voicu), Măldărăşanu, Adriano, C. Munteanu – Surdu (‘84, Hadnagy), Sburlea (‘61, Ilyeş). Antrenor: Răzvan Lucescu.

„U“ Craiova: Bornescu – Dănănae, V. Găman, D. Stoica, Rose – Wobay, Bărboianu, Dilevski (‘80, R. Barbu), Ologu (‘46, Gîngioveanu) – M. Costea (‘60, Dina), Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.

Cartonaşe galbene: B. Nicolae, Senin / V. Găman, D. Stoica, Bărboianu, Rose, Fl. Costea, R. Barbu.

Au arbitrat: M. Avram – S. Caia şi B. Medrea.

Universitatea a înscris în ultimele minute ale partidei de la Braşov, după un meci în care gazdele s-au jucat cu ocaziile.

 

Craiovenii s-au încălzit greu sub Tâmpa, cedând presiunii ardelenilor încă din startul partidei. FC Braşov a marcat repede, în minutul 5, după o fază la care banca tehnică olteană a acuzat o poziţie de ofsaid. La o pasă în adâncime pe partea dreaptă, Surdu, aflat în poziţie afară din joc, şi Roman au urmărit mingea. În cele din urmă, ultimul a preluat, a pătruns în careu şi a centrat în faţa porţii, de unde Surdu a înscris cu toată opoziţia lui D. Stoica, Găman, dar şi a portarului Bornescu. Alb-albaştrii au avut emoţii şi în minutul 20, când Bornescu a respins greşit o centrare de pe partea dreaptă, iar Sburlea a şutat defectuos din marginea careului mare.

Universitatea a avut prima tresărire în minutul 28, când Florin Costea a trimis din lovitură liberă puţin pe lângă vinclul porţii braşovene. Juveţii au ratat însă şansa egalării zece minute mai târziu, când Ologu, preferat titular de Nicolo Napoli, l-a găsit bine pe Mihai Costea la marginea careului mare, acesta a şutat, mingea a ricoşat la Dilveski, iar australianul, din zece metri uşor lateral dreapta, l-a luat la ţintă pe Coman. Prima repriză s-a încheiat cu ocazia lui Roman, care, nemarcat în careu la centrarea lui Cătălin Munteanu, a şutat din şapte-opt metri, dar Bornescu a respins.

 

Mulţumim, Gîngioveanu!

 

Partea a doua a meciului s-a jucat pe contre, cu Universitatea ceva mai insistentă, iar FC Braşov evoluând precaut, aflată la adăpostul avantajului minim de pe tabela de marcaj. În minutul 52, Wobay a pătruns pe partea dreaptă şi a centrat spre Mihai Costea, dar Rui Duarte a respins în ultimul moment. Apoi, şapte minute mai târziu, Florin Costea a şutat din interiorul careului, iar Coman a reţinut în doi timpi, la o fază în care arbitrul asistent a văzut o poziţie de ofsaid la atacantul craiovean. În ciuda schimbărilor efectuate de Nicolo Napoli, Craiova şi-a făcut timid apariţia în careul ardelenilor. Ba mai mult, în minutul 73, Găman a pierdut copilăreşte o minge în careu, Surdu a preluat, dar a fost blocat in extremis de Stoica. Braşovenii Cătălin Munteanu (‘75) şi B. Nicolae (‘78) l-au pus şi ei la încercare pe Bornescu, iar un minut mai târziu, doar imprecizia lui Surdu, singur la şase metri, l-a salvat pe portarul craiovenilor de primirea celui de-al doilea gol. FC Braşov s-a crezut prea devreme învingătoare şi, la una dintre ultimele încercări ofensive ale alb-albaştrilor, Gîngioveanu a pătruns pe partea stângă, l-a driblat frumos pe B. Nicolae şi a centrat excelent pentru Florin Costea, care a pus latul pentru un punct preţios.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

37 COMENTARII