15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPlatini a dus trofeul Ligii Campionilor la Roma

Platini a dus trofeul Ligii Campionilor la Roma

Francezul Michel Platini, preşedintele UEFA, i-a înmânat în cadrul unei ceremonii trofeul Ligii Campionilor primarului oraşului Roma, Giovanni Alemanno.
Cetatea Eternă a aniversat şi 2.762 de ani de la prima atestare, iar pe 27 mai va găzdui finala Ligii Campionilor, pe „Stadio Olimpico“. Ceremonia a început prin prezentarea celor mai bune momente din finala de anul trecut, când Manchester United a învins pe Chelsea, iar trofeul a fost adus de preşedintele lui United, David Gill, şi de fostul atacant Ole Gunnar Solskjaer.
„Sunt fericit că sunt la Roma alături de oameni care iubesc fotbalul. Sperăm să vedem o finală frumoasă în acest oraş frumos. Ştiu că în capitala Italiei s-a jucat ultima dată finala din 1996 şi a fost un meci deosebit de spectaculos. Sunt sigur că aşa va fi şi în acest an“, a spus preşedintele UEFA, Michel Platini.
Şeful forului european a anunţat că mai mulţi copii din zona L’Aquila, unde a avut loc un cutremur, vor fi invitaţi să ia parte la activităţile de pregătire a finalei.
Primarul Romei a afirmat că autorităţile vor face tot posibilul ca meciul să fie organizat în cele mai bune condiţii. Vicepreşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Demetrio Albertini, a afirmat că trofeul va fi expus în mai multe oraşe italiene, precum Florenţa, Milano, Napoli şi Torino.
În 2008, finala Ligii Campionilor s-a disputat între Manchester United şi Chelsea şi s-a încheiat cu victoria „diavolilor“ după loviturile de departajare (6-5, 1-1 după 90, respectiv 120 de minute). Ultimul act a fost găzduit atunci de stadionul Loujniki din Moscova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS