10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKiel, la al cincilea titlu de campioană

Kiel, la al cincilea titlu de campioană

THW Kiel a devenit prima echipă care reuşeşte să câştige cinci titluri consecutive de campioană a Germaniei la handbal masculin, în urma eşecului suferit marţi seară de ocupata locului secund în clasament, HSV Hamburg.

Aceasta a fost învinsă cu 32-28 pe terenul lui Flensburg, marea rivală a handbaliştilor de la Kiel, aflată la originea problemelor juridico-sportive cu care s-a confruntat în acest sezon campioana germană.

Cu cinci etape înainte de finalul sezonului, THW Kiel (care a jucat aseară, după închiderea ediţiei, cu Wetzlar) are un avans de 12 puncte faţă de Hamburg şi nu mai poate fi ajunsă. Clubul din nordul Germaniei cucereşte astfel al 15-lea titlu din istoria sa şi poate realiza tripla, fiind calificat în semifinalele Ligii Campionilor, precum şi în finala în patru a Cupei Germaniei.

Kiel, grupare care îi are în lot pe francezii Nikola Karabatic şi Thierry Omeyer, campionii olimpici şi mondiali en titre, a reuşit un sezon aproape perfect. După un egal înregistrat în prima etapă a sezonului a urmat o serie de 27 de victorii consecutive, întreruptă doar de înfrângerea suferită duminică, la Lemgo.

Reputaţia campioanei Germaniei a avut însă de suferit în ultima perioadă, după ce a fost acuzată că ar fi încercat trucarea unor partide cu ajutorul arbitrilor, în ediţia 2007 a Ligii Campionilor şi, în special, în finala câştigată împotriva celor de la Flensburg, cazul fiind în atenţia justiţiei germane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS