10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGazonul de pe Wembley, schimbat a şasea oară

Gazonul de pe Wembley, schimbat a şasea oară

Gazonul de pe stadionul „Wembley“ va fi complet schimbat din vară, mai ales după ce Arsene Wenger şi Sir Alex Ferguson au criticat Federaţia Engleză de Fotbal (FA) pentru starea în care acesta s-a prezentat în timpul semifinalelor Cupei Angliei.
Cea mai nouă arenă din Anglia a costat 757 de milioane de lire sterline, dar echipele care au jucat în Cupă au susţinut că gazonul a fost într-o stare foarte proastă, iar acest lucru le-a influenţat jocul. FA a decis să înlocuiască gazonul la vară şi va plăti experţi independenţi care trebuie să schimbe compoziţia solului. Pe stadion nu se dispută doar meciuri de fotbal, arena fiind foarte solicitată pentru organizarea concertelor.
Forul englez a explicat că este greu ca gazonul să se păstreze în condiţii bune deoarece pe stadion se produce un „microclimat“ diferit, iar iarba este scoasă de fiecare dată când are loc un concert rock. „Înainte, toată lumea dorea să joace pe «Wembley» pentru că gazonul era special. Acum nu mai vrea nimeni pentru că arată foarte rău. Nu mi se pare normal să se cheltuiască aproape 800 de milioane de lire sterline şi să nu se poată juca fotbal. Prioritatea unui stadion nou trebuie să fie calitatea gazonului“, a afirmat Arsene Wenger. Reprezentanţii UEFA au spus că speră ca FA să rezolve problema gazonului până în 2011, când stadionul va găzdui finala Ligii Campionilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS