21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii vor puncte pentru un final fericit

Pandurii vor puncte pentru un final fericit

Cu şase puncte câştigate în viitoarele două etape, cu CS Otopeni şi Gloria Buzău, Pandurii Târgu Jiu ar scăpa de grijile retrogradării.

 

Confirmarea menţinerii pandurilor în Liga I ar putea veni cu opt etape înainte de final dacă echipa lui Sorin Cîrţu va obţine şase puncte din următoarele două confruntări, cu CS Otopeni şi Gloria Buzău, ultimele două clasate. Gorjenii ar acumula 34 de puncte şi, după calculele oficialilor de la Pandurii, ar mai avea nevoie de şase puncte până la final pentru a scăpa de emoţiile retrogradării. „Şase puncte ar însemna opt etape liniştite. Să nu uităm că CFR joacă la Farul, Steaua – la Mediaş. Nu ar fi o tragedie dacă am obţine şi un egal pe teren propriu până la final, mai ales că vine Craiova la Târgu Jiu şi e un meci foarte greu. La 40 de puncte avem liniştea asigurată", a spus preşedintele Marin Condescu. Acesta crede că partidele cu CS Otopeni şi Gloria Buzău vor fi foarte dificile, chiar dacă respectivele grupări sunt deja condamnate la retrogradare, Condescu mulţumindu-se cu patru puncte. „Vin două partide grele. Meciul cu Otopeni e foarte dificil. Echipa joacă fără presiune. Şi cei de la Buzău joacă din plăcere fiindcă nu-i mai presează rezultatele. Noi suntem obligaţi să nu pierdem la Otopeni şi să batem Buzăul. Sper să n-avem parte de greşeli de arbitraj la aceste două meciuri", a spus Condescu.

 

Pandurii, afectaţi de gripă

 

Nouă jucători de la Pandurii Târgu Jiu au probleme medicale, şapte dintre ei fiind răciţi. Raskovic, Stângă, Chibulcutean, Arrieta, Păcurar, Tremonti şi Tilincă au acuzat stări febrile şi sunt sub tratament, majoritatea fiind menajaţi în meciul cu CFR Cluj din Cupa României. Hidişan nu s-a putut antrena în ultimele zile din cauza unei inflamaţii la inghinali, iar Cardoso este incert pentru jocul cu CS Otopeni după ce i s-a redeschis rana de la piciorul drept, în partida de Cupă. Pandurii sunt cantonaţi la Mogoşoaia, acolo unde se pregăteşte şi adversara de sâmbătă, CS Otopeni. Ieri, cele două echipe s-au antrenat la aceeaşi oră, pe terenuri alăturate, staff-urile spionându-se reciproc.

 

Condescu, circumspect în privinţa arbitrilor

 

Scandalul în care sunt implicaţi arbitrii din România în frunte cu conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor l-a determinat pe Marin Condescu să ceară conducerii LPF şi FRF convocarea unei Adunări Generale Extraordinare, care să analizeze aceste aspecte şi să ia măsuri în consecinţă. „Fiecare vrem arbitraje corecte. Am vorbit cu Dumitru Dragomir, nu şi cu Mircea Sandu, că ar fi bine ca măcar unul dintre ei să convoace o Adunare Generală Extraordinară, în care să se discute toate aceste aspecte şi să se găsească soluţii. Preşedintele Ligii mi-a spus că pe 4 mai va fi o Adunare Generală. Justiţia trebuie să-şi facă datoria, nu să judecăm noi în piaţa publică, la radio sau TV. Cei care gestionează această situaţie ar trebui să reacţioneze", a declarat Condescu. După ce Robert Dumitru a refuzat un penalti pandurilor în partida de Cupă cu CFR Cluj, Marin Condescu înţelege de ce Sorin Cîrţu se revoltă împotriva fluieraşilor. „Dumitru a dat CFR-ului penalti, crezând că nu va fi pus în postura să ne acorde şi nouă în aceleaşi condiţii 11 metri. Şi atunci s-a făcut că nu vede. Poziţia lui Sorin Cîrţu e normală, deşi, la un moment dat, eram supărat pe el că o etapă stătea pe teren şi alte două-trei, în tribună. Este îndreptăţită această atitudine", a mai spus Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS