17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Pavarroti, Stefani, Juanes şi IL Divo cântă Acasă
De Paşte, Luciano Pavarroti, Eric Clapton, Gwen Stefani, Juanes şi Il Divo vin Acasă, în cinci concerte de excepţie. Seria spectacolelor de mare clasă va fi deschisă, în seara de Înviere, pe 18 aprilie, de la ora 22.30, de regretatul tenor Luciano Pavarotti, care a concertat în faţa a peste 70.000 de fani, la Londra, în celebrul Hyde Park. La împlinirea a 30 de ani de carieră, cel mai faimos şi iubit tenor din lume a cântat „O Sole Mio“ şi „Nessun Dorma“, acompaniat de Andreea Grimineli la flaut. În prima zi de Paşte, de la ora 13.00, Eric Clapton vine la postul Acasă cu un superconcert, pentru ca pe 20 aprilie, de la ora 13.00, iepuraşul să aducă un concert incendiar al sex-simbolului Juanes, susţinut la Sala Polivalentă din Bucureşti. Seria concertelor de sărbătoare va fi încheiată de nonconformista Gwen Stefani, pe 20 aprilie, de la ora 23.30.

Dumnezeu nu apare la ştiri
Vama lansează cel mai nou extras pe single de pe albumul „Vama“,„Dumnezeu nu apare la ştiri“, o piesă care reaminteşte că, oricât vom dezbate şi comenta, niciodată nu Îl vom regăsi pe Dumnezeu în mijlocul spectacolului mediatic. „În cazul încercărilor grele: războaie, cataclisme, dezastre colective, omul apelează neputincios şi adesea în ultimă instanţă la Dumnezeu. Fără să realizeze că drumul până la aceste tragice situaţii l-a parcurs singur. Dumnezeu pare responsabilul de serviciu pentru nenorocirile care depăşesc Omul. Frica. Un sentiment normal, a cărui absenţă duce la nebunie. O societate fără frică de Dumnezeu este nebună. La ştiri, copiii noştri văd violul, crima şi hoţia ca pe nişte elemente normale, cotidiene ale zilelor noastre. Atunci, o să li se pară normal să violeze, să fure sau să împuşte cu sânge rece… Noi credem că ar trebui să ne oprim, să regândim ştirile şi ponderea mizeriei umane din ele. Acest cântec e un semnal de alarmă… Poate ar trebui să ne gândim că media face omul şi nu invers… până când nu e prea târziu“, a precizat Tudor Chirilă.

Marius Nedelcu are o nouă „obsesie“
 Marius Nedelcu este la al doilea videoclip din cariera sa solo, „Obsession“. Aşa cum sugerează şi titlul piesei, videoclipul prezintă obsesiile fiecărui personaj din videoclip, totul învârtindu-se în jurul lui Marius şi al Alexandrei, partenera sa din cadrul emisiunii „Dansez pentru tine“. „Obsession“ are o imagine punk-rock, iar locaţia, cu ziduri desenate cu markerul, graffiti, hale ajută foarte mult la crearea acesteia. Piesa „Obsession“ vorbeşte despre un personaj care vrea să fie iubit/acceptat aşa cum este pornind de la ideea că nu are nevoie de lucruri materiale, ci doar de o comunicare directă. Peste 17 ore de filmări, coregrafii sofisticate, patru dansatori profesionişti şi multe ore de repetiţii fac din noul clip al lui Marius o adevărată demonstraţie de dans. Şi pentru că de foarte mult timp este pasionat de regie, Marius şi-a pus amprenta pe regia clipului alături de Tudor Jelescu, iar scenografia îi aparţine în totalitate.

„Romanisme“ sau un nou stil muzical marca Puya  
Puya a lansat „Romanisme“, cel de-al doilea album solo din cariera sa muzicală. Materialul care marchează şi o schimbare radicală de stil reprezintă prima parte a unui dublu album, al doilea urmând să fie lansat în toamna acestui an. „Mi-am propus să readuc hip-hop-ul la radio şi în cluburi. Cu siguranţă nu toţi vor aprecia schimbarea pe care am făcut-o, dar nu îmi e frică de critici. Eu fac ce simt în primul rând. Nu îmi gândesc piesele ca pe o campanie publicitară. E timpul DJ-ilor şi al muzicii electronice, asta e clar. De la muzică de club la pop sau chiar hip-hop, totul sună sintetic. Să faci o melodie bună, care nu ajunge la televizor sau radio, e ca şi cum ai face o firmă luminoasă şi o laşi aprinsă pe fundul Mării Negre. Asta e provocarea mea!“, declară artistul. „Romanisme“ pune în muzică şi versuri viziunea proprie a lui Puya legată de România şi români în 12 piese şi un intro care atrag atenţia prin sound-ul revoluţionar, care te duce cu gâdul la hip-hop-ul American.

Cei doi Montuga primesc bileţele de dragoste
În urma unui accident de circulaţie petrecut de curând, Mika, din formaţia Montuga, s-a ales cu o zgârietură pe portiera din stânga faţă a maşinii sale. Supărarea i-a trecut însă repede când a văzut că o zgârietură pe maşină poate fi un pretext de… „agăţat“ pentru că a doua zi a găsit sub unul dintre ştergătoare un bilet. „Bună, eu sunt fata din parc. Am văzut că, exact ca şi mine, ai avut o experienţă neplăcută cu maşina. Dacă vrei să povestim despre asta, te invit la o cafea“. Bineînţeles că Mika nu avea habar despre ce fată din parc este vorba, dar s-a amuzat când a citit bileţelul. Şi Mihai a trecut printr-o experienţă asemănătoare, dar mult mai intensă. Cam în aceeaşi perioadă a găsit şi el sub un ştergător un bileţel de amor. Nu i-a dat importanţă, cum nu i-a dat importanţă nici următorului. Din a treia zi, bileţelele au încetat să mai apară, în schimb, Mihai şi-a găsit maşina… zgâriată!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS